Χρήσιμη η ημερίδα για τις Κοινωνικές αγροτικές Επιχειρήσεις

από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” στην Ελασσόνα

GAN_2653f [8]

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη Ημερίδα για την αύξηση της Απασχόλησης στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας και την καταπολέμηση της ανεργίας ,κυρίως των νέων , διοργάνωσε το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,το περασμένο Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας .
Η σπουδαία αυτή Ημερίδα είχε θέμα ” ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ- Τομείς Εφαρμογής και Καλές Πρακτικές”, τη συντόνισε ο γνωστός Δημοσιογράφος κ. Θοδωρής Σδρούλιας ,ενώ είχαν κληθεί έγκριτοι επιστήμονες και ειδικοί της Αγροτικής Κοινωνικής Οικονομίας ,οι οποίοι μετέφεραν καλές ιδέες και πρακτικές ανάπτυξης ΚΟΙΝΣΕΠ ,όχι μόνο στο χώρο της Αγροτικής επιχειρηματικότητας , αλλά και σε κάθε άλλο τομέα οικονομικής δράσης.
Ομιλητές στην ιδιαίτερα χρήσιμη αυτή Ημερίδα ήταν οι: 1. ΦΕΓΓΙΤΗΣ ΔΗΜ. -ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ,2. ΣΑΡΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΜΕΛΟΣ  ΚΟΙΝΣΕΠ  ΑΓΡΟΖΕΥΞΗ 3. ΣΚΟΥΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΓΡΟΖΕΥΞΗ ,4. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ.. -ΑΓΡΟΤΗΣ 5. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΑΣΟΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ  ΒΟΣΚΟΣ,6. ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΑΣ Κ. -ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΣΓΑΛΑ

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κάλεσε όλους να ενημερωθούν για την Κοινωνική Οικονομία και τη σύσταση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ. -Νόμος 4019/2011) ) και ειδικότερα τους νέους αγρότες ,τους ανέργους κάθε ειδικότητας ,τις ευπαθείς ομάδες ,τις άνεργες γυναίκες ,νέους επιστήμονες και γενικά όσους ανησυχούν για την τεράστια ανεργία που μαστίζει τη χώρα και την περιοχή Ελασσόνας ,προκειμένου να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες ,αλλά και ευκαιρίες απασχόλησης ,που οι νέες μορφές επιχειρήσεων δίνουν.
Ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , οικονομολόγος κ. Κων. Σκριάπας και ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Οικονομίας του Δικτύου κ. Κ. Γεωργιάδης τόνισαν ότι : “το Δίκτυο πιστεύει ότι ο τομέας της Κοινωνικής Οικονομίας ,μπορεί να αυξήσει την απασχόληση ,να μειώσει την ανεργία και να αυξήσει το Εθνικό Προϊόν , ως αποτέλεσμα σοβαρής και μεθοδικής εργασίας από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις , δίνοντας εργασία ,αλλά και εισοδήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους .
Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,εκ μέρους της Κοινωνίας των Πολιτών ,πρότεινε στον Δήμο Ελασσόνας να υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας ,με την ίδρυση Κοιν.Σ.Επ. στην περιοχή ,που αξιοποιούν την δημοτική περιουσία ,αλλά παράλληλα δίνει ευκαιρίες απασχόλησης σε ανέργους ,προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και η κρίση.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν ο Βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Θ. Ψύρρας (ο μόνος βουλευτής που ανταποκρίθηκε) ,οι Δήμαρχοι Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος και Αλμυρού κ. Ε. Χατζηκυριάκος ,ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Καινοτομίας , ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γάτσας, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ηρ. Λιόλιος ,εκπρόσωποι πολλών Φορέων , αγρότες και πολλοί πολίτες.

[wpg_thumb]

Add Comment