Συναντήσεις Δικτύου για το Ορειβατικό Κέντρο Ολύμπου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση εργασίας ,η οποία μάλιστα φαίνεται να αποδίδει και καρπούς ,πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Λάρισα ,μεταξύ του Βουλευτή Λάρισας κ. Χρ. Κέλλα και του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,το οποίο θέτει ξανά προς συζήτηση ,τόσο το μεγάλο θέμα των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού ,που ρημάζουν από την εγκατάλειψη και αδιαφορία του Κράτους και του Υπουργείου Παιδείας,εδώ και δεκαετίες ,αλλά και όλα τα άλλα θέματα ,που κατά τη γνώμη του Δικτύου ,μπορούν να βοηθήσουν όλη την παρολύμπια περιοχή να αναπτυχθεί , σε μια περίοδο απίστευτης κρίσης . Στη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών εξετάσθηκαν όλες οι αναπτυξιακές προοπτικές του Θεσσαλικού Ολύμπου και από πλευράς του Βουλευτή κ. Κέλλα Χρ. (που ήταν,μάλιστα, ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δικτύου από τον Αύγουστο 2013) επιδείχθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ,έτσι ώστε πολλά από αυτά να οδηγηθούν στη λύση τους.

Μάλιστα ,ως αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής είναι οι σημαντικές εξελίξεις που διαφαίνονται στο θέμα της παραχώρησης των Κατασκηνώσεων από πλευράς Υπουργείου Παιδείας στο τοπικό Δήμο Ελασσόνας ,έτσι ώστε η επαναλειτουργία τους και η χρήση τους και ως Πρότυπο Ορειβατικό Κέντρο να μπορεί να ενταχθεί σε έργο του ΣΕΣ .

Σημειώνεται ότι το θέμα των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και η μετατροπή τους σε ένα δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου ,της Θεσσαλίας και της Ελλάδας , με την λειτουργία τους ως Πρότυπου Ορειβατικού Κέντρου και Κέντρου Εκπαίδευσης Αθλητών Βουνού, επανέφερε ξανά το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με επιστολή του στις 2 Ιουλίου 2013 προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντ. Σαμαρά ,τους συναρμόδιους Υπουργούς και προς όλους του Βουλευτές του Ν. Λάρισας στις 30/7/2013 ,ενώ το ίδιο είχε κάνει και το έτος 2011 ,όταν υπήρξε και πάλι θετικότατη αντίδραση από την τότε Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου .
Στη συνάντηση με τον Βουλευτή κ. Κέλλα Χρ.,που επικράτησε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας ,από πλευράς Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,παρόντες ήταν ο Πρόεδρός του κ. Κων. Σκριάπας και οι δύο Αντιπρόεδροι κ.κ. Θ. Αστερίου και Κ. Φουρκιώτης ,οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση ,αλλά και την αισιοδοξία τους ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα ,θα δρομολογηθεί προς την τελική του επίλυση.

Add Comment