Γιόρτασε την Πανσέληνο στο Βόλο το Δίκτυο “Περραιβία”

Με τον πιο λαμπρό τρόπο γιόρτασε φέτος ο Βόλος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο ,την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 στον φιλόξενο αύλειο χώρο του “Αθανασάκειου” Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ,ο οποίος, από παράδοση ,φιλοξενεί μοναδικές και ιδιαίτερα ποιοτικές εκδηλώσεις .

Μια μαγική βραδιά , η οποία τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που άφησε άφωνους τους εκατοντάδες φιλόμουσους του Βόλου και της γύρω περιοχής , για την εξαιρετική της ποιότητα και αισθητική, που κατέκλυσαν όλο τον αύλειο χώρο του Μουσείου , ,δημιουργώντας από πολύ νωρίς το αδιαχώτητο,αντάξια του απαιτητικού κοινού του Βόλου , απόλαυσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν, φέτος , στους φιλόξενους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου , σε μια βραδιά νοσταλγική ,γεμάτη μουσικές από την Ελλάδα και τον κόσμο, με θέμα το φεγγάρι και την Πανσέληνο ,υπέροχες ερμηνείες από εξαιρετικούς σολίστ, εικόνες ,ποίηση ,χορογραφίες , κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.
[wpg_thumb]

Σημειώνεται ότι στην Πανσέληνο του Αυγούστου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανοίγει όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Ελλάδας ,με ελεύθερη, για το κοινό ,είσοδο ,έτσι ώστε όλοι να γνωρίσουν τους μοναδικούς θησαυρούς του Ελληνικού Πολιτισμού ,μέσα από την ενημέρωση εκ μέρους αρχαιολόγων των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου ήταν ανοιχτό για το κοινό από τις 7.00 μ.μ. και μέχρι την έναρξη της συναυλίας ,με οικοδεσπότες τους Αρχαιολόγους της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, που συνόδευσαν τους επισκέπτες σε μια περιήγηση στην Έκθεση του Μουσείου .

Αξιοσημείωτο είναι ότι ,φέτος η εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ,παρουσιάστηκε μια μέρα πριν , από δύο πολυβραβευμένες και γνωστές σε όλη την Ελλάδα ,Εθελοντικές Οργανώσεις ,το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Ελασσόνας και η “Εν Δράσει” Αλμυρού.την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 και στον Αλμυρό ( Αύλειος χώρος Παλαιού Γυμνασίου- ώρα 21.00 μ.μ.) , σε συνεργασία με την ΙΓ’ ΕΠΚΑ ,την 7Η ΕΒΑ και το Αρχαιολ..Ινστιτ. Θεσσαλικών Σπουδών
Οι Οργανώσεις αυτές έχουν, από κοινού, αναλάβει την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τον Πολιτισμό, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αξιοποιώντας προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας , Ευρωπαϊκούς

Οι βασικοί Συντελεστές; της βραδιάς
Συντονισμός -Επιμέλεια εκδήλωσης:Κων. Σκριάπας-Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,
Τραγούδι -Σολίστ : Κατ. Αποστολοπούλου (σοπράνο), Γ. Αποστολόπουλος (τενόρος ) ,πιάνο: Νεκταρία Παπαδημητρίου , Σαξόφωνο-Φλάουτο : Δημ.Θεοδωρακάκης, Κείμενα-Αφήγηση: Μαρίνα Μανθογιάννη,Βιντεοπροβολή :Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”,Χορός :Σχολή Chorus LINE,Xορογραφίες : Βάσω Τηλιοπούλου ,Ηχητικά-Φωτισμός :Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗ
Συνδιοργάνωση :
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού –
ΙΓ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ,
Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών
Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”(Παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών) ,
Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού ” Εν Δράσει “,.

Μάγεψαν οι ερμηνείες και οι χορογραφίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερμηνείες των καλλιτεχνών , καθήλωσαν τους θεατές κάτω από το φως του φεγγαριού ,τιμώντας με τον πλέον όμορφο τρόπο ,την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά της Θεσσαλίας και αναδεικνύοντας τον Πολιτισμό σε υπέρτατο αγαθό.
Ο Πρόεδρος του Δικτύου ” ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κων. Σκριάπας και υπεύθυνος για τη μεγαλειώδη αυτή εκδήλωση ,που κατά τη δήλωση πολλών που ζουν από κοντά τις εκδηλώσεις του Μουσείου ,εδώ και δεκαετίες , ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών , δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος ,γιατί το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και η “Εν Δράσει “προσέφεραν ,χωρίς τη στήριξη από κανέναν θεσμικό φορέα (Πλην του Δήμου Αλμυρού) και με δικές τους δαπάνες , μια σπάνιας ομορφιάς εκδήλωση στο διψασμένο για ποιότητα και αισθητική κοινό του Βόλου .
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση ,πέρα από τον κ. Σκριάπα Κων. που είχε τον πλήρη συντονισμό της εκδήλωσης , απηύθυναν η Προϊστ. της ΙΓ’ Εφορίας Προϊστ. και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Ιντζεσίλογλου ,εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού και ο Πρόεδρος της “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” κ. Καραζούπης Χρ., πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτ/σης
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός , ο Δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτεινιώτης ,η Αντιδήμαρχος κ. Νατ. Οικονόμου, ο κ. Κ. Χαλέβας-Περιφ. Σύμβουλος και Πρόεδρος του ECTN (2013-2014 ) ,ο π. Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Π. Χατζήνας , η κ. Σ. Μπαρτζιώκα -Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού , πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες ,άνθρωποι της τέχνης και της μουσικής και πλήθος κόσμου ,που κατέκλυσε όλο τον αύλειο χώρο και στο τέλος έδωσε το θερμό του χειροκρότημα , σε όλους όσους προετοίμασαν το σπουδαίο αυτό γεγονός με τον καλύτερο τρόπο.

Add Comment