Η πανέμορφη ελληνίδα χορεύτρια από την Ελασσόνα που κατέκτησε την Αμερική και πήρε… Οσκαρ

Φωτεινή Παγγέα

Δασκάλα χορού στα δεκάξι της σε Λάρισα, Αγιά και Βόλο. Στα δεκαοχτώ της σε Ρουμανία και Ουγγαρία. Και στα δεκαεννιά της έως σήμερα στις σχολές χορού “Fred Astaire” στο Houston του Texas

ε το «Όσκαρ – Freddy Award» βραβεύθηκε πριν λίγες ημέρες η Φωτεινή Παγγέα, ως η καλύτερη καθηγήτρια-χορεύτρια για το 2018 στην πολιτεία του Texas και ήταν η μόνη γυναίκα που έλαβε αυτόν τον τίτλο.

Εχοντας ως “βάση” το Houston του Texas και “όχημά της” τους λατινοαμερικάνικους χορούς η Φωτεινή Παγγέα, σχεδόν κάθε εβδομάδα, κάπου στην Αμερική διαγωνίζεται χορεύοντας. Τις χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις ημέρες, διδάσκει στις σχολές χορού “Fred Astaire” στο Houston του Texas.

Έμαθε να περπατά στην αίθουσα αεροβικής και μοντέρνου χορού των γονιών της. Πάτησε γερά στα πόδια της στην παλαίστρα της Ελασσόνας με τον πατέρα της για προπονητή και πήρε και την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης σαν παγκορασίδα. Στη Λάρισα για μερικά χρόνια ασχολήθηκε με το βόλεϊ και παράλληλα με κάθε είδους χορό. Όμως, οι λατινοαμερικάνικοι χοροί που συνδέουν τη μουσική, την κίνηση στον ρυθμό, την τέχνη για συνεργασία με τον παρτενέρ και τον ανταγωνισμό με τα άλλα ζευγάρια κέρδισαν την καρδιά της Φωτεινής και σ’ αυτούς αφιερώθηκε.

Η 21 ετών αθλήτρια ξεκίνησε τη σχέση της με το χορό στην ηλικία των 5 ετών σε σχολή μπαλέτου. Σε ηλικία 10 ετών εντάσσεται στις αγωνιστικές ομάδες της σχολής χορού “Dance Club Larisa” όπου έρχεται σ’ επαφή με τους ευρωπαϊκούς χορούς, τον σύγχρονο χορό, τον οριεντάλ, το hip-hop και φυσικά τους λατινοαμερικάνικους χορούς. Στα 12 της γίνεται βασικό μέλος της latin ομάδας “Bond Girls” που για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια παραμένει αήττητη σε κάθε διαγωνισμό. Τα “Bond Girls” καταλήγουν στον τελικό του τηλεοπτικού show “Ελλάδα έχεις ταλέντο”.

Οι πρώτες συμμετοχές της Φωτεινής σε αγώνες χορού με ζευγάρι γίνονται με παρτενέρ τον Βαγγέλη Παράσχο από την Θεσσαλονίκη και μαζί σε ηλικία μόλις 15 ετών συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ισπανίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Επόμενος και έως σήμερα παρτενέρ ο Richard Kaszas από την Ουγγαρία με τις συμμετοχές και τις διακρίσεις στους αγώνες να αυξάνονται. Σε ηλικία μόλις 18 ετών έρχεται η πρώτη αλλαγή έδρας κι από τα πανελλήνια πρωταθλήματα συμμετέχουν και διακρίνονται στα ουγγρικά πρωταθλήματα και σε διεθνείς διοργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Στα 19 της και εξαιτίας των αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων τους σε μεγάλους διαγωνισμούς ανά την Ευρώπη, τους γίνεται η πρόταση να διαγωνιστούν και στις Ηνωμένες πολιτείες, όπου οι επιτυχίες τους συνεχίζονται καθώς σε πολλά μεγάλα αγωνιστικά γεγονότα καταλήγουν πρωταθλητές στην κατηγορία τους.

Δασκάλα χορού στα δεκάξι της σε Λάρισα, Αγιά και Βόλο. Στα δεκαοχτώ της σε Ρουμανία και Ουγγαρία. Και στα δεκαεννιά της έως σήμερα στις σχολές χορού “Fred Astaire” στο Houston του Texas. Μοιράζεται το πάθος της για τον χοροαθλητισμό ως μία από τις καλύτερες καθηγήτριες, στην μεγαλύτερη αλυσίδα σχολών χορού στον κόσμο και κάνει το πάθος της επάγγελμα.

https://www.tanea.gr/2019/03/21/lifearts/lifestyle/i-panemorfi-ellinida-xoreytria-apo-tin-ellasona-pou-katektise-tin-ameriki-kai-pire-oskar/amp/