Με το συνδυασμό του Ν. Γάτσα ο καθηγητής πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Κεχαγιάς

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης” με υποψήφιο δήμαρχο Ελασσόνας το Νίκο Γάτσα θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Κεχαγιάς.

Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δ.Ε. Ελασσόνας

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δρ Ιωάννης Δ. Κεχαγιάς αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Πάτρας (1995), όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή με βαθμό άριστα (10) το 2001. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά από το ίδιο έτος.
Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός (ΥΕΑ Τεχνικού Σώματος) στην Ιστορική 3η Ταξιαρχία Ρίμινι-Ορεστιάδας, και στη συνέχεια στην 1η Ταξιαρχία στο Στρατόπεδο Βελισσαρίου στα Ιωάννινα (Σεπ. 1998- Αυγ. 2000). Κατά τη διάρκεια της θητείας του αποφοίτησε από την Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.-ΠΑ.ΤΕ.Σ. Ιωαννίνων.
Εργάστηκε για 5 έτη ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο Πατρών, ενώ από το 1995 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΤΕΕ). Εργάστηκε ως Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το 1995 έως το 2004. Ήταν συνιδρυτής της ομόρρυθμης εταιρείας Κεχαγιάς-Ντελής ΟΕ με αντικείμενο την Πληροφορική και την Μηχανολογία . Εργάστηκε ως Καθηγητής στην Δευτεροβάθμια και σε ΙΕΚ από το 2000 έως το 2004.
Το 2004 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Λάρισας και εξελίχθηκε στην ανώτερη βαθμίδα του Καθηγητή το 2016.
Για τρία διδακτικά έτη (2009-2012) εργάστηκε ως συμβασιούχος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Πολυτεχνική Σχολή στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Επίσης, εργάστηκε για τρία ακαδημαϊκά έτη ως συμβασιούχος Καθηγητής στο ΤΕΙ ΔΜ από το 1997-8 και 2000 έως το 2002.
Από τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Ανώτερη Βαθμίδα αυτή του Καθηγητή.
Ο Καθηγητής Ιωάννης Κεχαγιάς έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε διεθνή περιοδικά πολύ υψηλού κύρους (Elsevier, Springer, κλπ) και είναι ενεργός κριτής σε πολλά διεθνή περιοδικά. Εργασίες του έχουν βραβευτεί σε Διεθνή Συνέδρια και έχει τιμηθεί με βραβεία από Πανεπιστήμια του εξωτερικού για την συνεισφορά του στην επιστήμη ‘Digital Manufacturing’. Έχει γράψει στην Ελληνική το βιβλίο ‘Εργαλειομηχανές Ψηφιακής Καθοδήγησης’ εκδ. ΙΟΝ, το οποίο έχει προταθεί από περισσότερα από 10 τριτβάθμια τμήματα μεταξύ των οποίων και το ΕΜΠ. Είναι ενεργό μέλος Διεθνών Συντακτικών επιτροπών Περιοδικών και Συνεδρίων.
Έχει πλούσιο Διοικητικό έργο ως Τομεάρχης, Πρόεδρος, και μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΤΕΙ Θεσσαλίας από το 2008 και για περισσότερα από 10 συνεχόμενα έτη.
Έχει ταξιδέψει μέσα από την εργασία του σε πολλές χώρες και έχει δώσει προσκεκλημένες διαλέξεις σε πολλά Διεθνή Συνέδρια, Πανεπιστήμια, και Ερευνητικά Κέντρα.
Είναι μέλος του Διεθνούς οργανισμού IAENG (International Association of Engineers) και Ιδρυτικό μέλος της Επιστημονική Ένωση ‘Digital idea’.
Εκτός από τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του ασχολίες, είναι δραστήριος και ενεργός πολίτης του Δήμου Ελασσόνας. Δραστηριοποιείται σε πολλά σπορ, όπως ορειβασία, σκι, ιστιοπλοΐα. Ασχολείται περιστασιακά με το σκάκι και τη ζωγραφική.
Πηγές: https://teilar.gr/person.php?pid=153&fbclid=IwAR2A4uvd8MnnhQxyKW7IuPozLrJfSQZcq_v-CaqkEatsZQ3vy_c2pMWF5Wo
https://scholar.google.gr/citations?user=euU9evwAAAAJ&hl=el&oi=ao&fbclid=IwAR1ezmdV9j3i4NGxlFQ6Zthbap3V_DPcohdrZ2fFw9ezWx-dhavuRebc7Z0