Του Γιάννη Μουκίδη

Ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε η θεατρική παράσταση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», που για δύο βραδιές προσέλκυσε δεκάδες Ελασσονίτες και όχι μόνο στην κατάμεστη Αίθουσα «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας.

Οι ερμηνείες των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Ολύμπου σκόρπισαν αβίαστα γέλιο και εισέπραξαν δίκαια το αυθόρμητο και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου, που έδειχνε να απολαμβάνει την παράσταση.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί «ξεδίπλωσαν» το ταλέντο τους μέσα από μια απαιτητική κωμωδία και σαν μια «καλοκουρδισμένη μηχανή» – ομάδα φανέρωσαν ένα ακατέργαστο υποκριτικό ταλέντο που έκρυβε τη δύναμη και τη φλόγα της δημιουργίας και της προσφοράς. Και όλα αυτά με φόντο τη δημοφιλέστερη και ίσως πιο αθυρόστομη Αριστοφανική αρχαιοελληνική κωμωδία, τη «Λυσιστράτη».

Το πονηρό στοιχείο στους διαλόγους της ίδιας της κωμωδίας, που πραγματεύεται τη σεξουαλική αποχή που κήρυξαν από κοινού οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης, προκειμένου οι άνδρες τους να σταματήσουν τον πόλεμο, δόθηκε με μαεστρία, φυσικότητα και χάρη.

Την παράσταση προλόγισε η «ψυχή» της παράστασης Αναστασία Τσενικίδου, που έδωσε περισσότερα στοιχεία για τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη και είχε την ευθύνη του συντονισμού της παράστασης.

Έπαιξαν με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι:

Απόστολος Παυλίδης (Λυσιστράτη), Στέφανος Κορδονούλης (Κλεονίκη), Γιώργος Νίκου (Μυρρίνη), Γεωργία Γιαμούζη (Λαμπιτώ), Ευγενία Κελεπούρη (Βοιωτή), Σουλτάνα Νταμπώση (Κορίνθια), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Πρόβουλος), Ιορδάνης Πουρσανίδης (Κινησίας), Βάγια Φαρμακιώτη (Μανή), Χρήστος Δημητριάδης (Παιδί), Χρήστος Σικλόγλου (Κήρυκας), Τάσος Γεωργούλας (Πρύτανης), Μαρία Μπιζά (Ειρήνη).

Στον Χορό των Γερόντων οι: Εύη Γκαρλέμου (κορυφαίος), Βασιλική Βαρυτυμίδου (γέροντας), Μαίρη Χαλκίδου (γέροντας).

Στον Χορό των Γυναικών οι: Μάγδα Αθανασιάδου (κορυφαία), Ευγενία Κελεπούρη (γυναίκα), Μαίρη Μαυρίδου (γυναίκα), Σουλτάνα Νταμπώση (γυναίκα).

Την όμορφη θεατρική παράσταση, που στο διάβα της εισέπραξε ιδιαίτερα ευμενή σχόλια, παρακολούθησαν:

Οι βουλευτές Γιώργος Κατσιαντώνης και Κώστας Μπαργιώτας, η περιφερειακή σύμβουλος – πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.ά.

Θέματα #Ελασσόνα #ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ #θέατρο #ΚΩΜΩΔΙΑ #ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ #Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας