Λαϊκή Συσπείρωση για κατάθεση στεφάνου Χρυσής Αυγής: “Ντροπή και ύβρις για την Ελασσόνα”

Συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας, προσκαλώντας τους εκπροσώπους της ναζιστικής-εγκληματικής αυτής οργάνωσης στις εθνικές επετείους και τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις. Η κατάθεση στεφανιού στις 6 Οκτωβρίου(απελευθέρωση της πόλης το 1912) και τώρα στις 28 Οκτωβρίου από τους χρυσαυγίτες βαραίνει τη Δημοτική Αρχή που τους στέλνει προσκλήσεις αλλά και όλους αυτούς τους πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες που στέκονται προσοχή όταν καταθέτει στεφάνι ένας φασίστας χρυσαυγίτης.
Είναι ντροπή και ύβρις για την πόλη της Ελασσόνας και τα μαρτυρικά χωριά της που έδωσαν τα καλύτερα παιδιά τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, να αμαυρώνεται η αντιφασιστική αυτή επέτειος από δυο-τρεις χιτλερικούς. Καταγγέλουμε για άλλη μια φορά την απαράδεκτη και προκλητική στάση της Δημοτικής Αρχής και όλων όσων ανέχονται και νομιμοποιούν με τη στάση τους το φασιστικό αυτό μόρφωμα.
Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική. Η ηγεσία της είναι υπόδικη, σε μια δίκη που είναι σε εξέλιξη με κατηγορίες για φόνους και άλλα κακουργηματικά αδικήματα.
Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει. Ο Δήμος να μην ξαναστείλει πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή για εορτασμούς ιστορικών επετείων και άλλων εκδηλώσεων.
Ο λαός της περιοχής μας να μην επιτρέψει την παρουσία της.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ