Για τρίτη φορά οι γονείς των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας άνοιξαν τα σπίτια τους αλλά και την καρδιά τους για να φιλοξενήσουν 14 μαθητές από το Λύκειο του Tarnobrzeg της Πολωνίας για μία εβδομάδα (3-9 Οκτωβρίου 2018) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Μαρτυρίες από το 2ο Παγκ. Πόλεμο» που εκπονεί το σχολείο μας από το 2016 έως το 2019.
Με τις προσπάθειες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών οι καλεσμένοι μας μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία, γνώρισαν την πόλη και τους νέους μας με τους οποίους συνεργάστηκαν και έκαναν νέες φιλίες. Επισκεφθήκαμε: Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, Εβραϊκή Κοινότητα Λάρισας, Μοναστήρι Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ελασσόνας, Κοιλάδα Τεμπών, Παράλια Λάρισας, Μετέωρα, Καλαμπάκα. Οι Πολωνοί φίλοι μας μάς περιμένουν στην πόλη τους μαζί με τους Ολλανδούς και Φινλανδούς εταίρους στις 10 Νοεμβρίου 2018 και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι.
Πιο ώριμοι πια οι μαθητές μας και έχοντας γνωρίσει την κουλτούρα των Ευρωπαϊκών ανταλλαγών εδώ και δύο χρόνια, αφομοιώνουν τις ανθρώπινες αξίες της συνεργασίας και συντροφικότητας που θα υπηρετήσουν ως πολίτες της Ευρώπης. Οι καθηγητές του σχολείου τους ευχαριστούμε που μας δίνουν την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί τους αυτή την εμπειρία και να αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτούς. Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς τους αφού χωρίς την υλική και ηθική υποστήριξή τους θα ήταν αδύνατο να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του προγράμματος.
Η παιδαγωγική ομάδα:
Δημοβέλης Πέτρος, Δ/ντής 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας, Σδρένια Μαρία, Σαμαρά Ελένη, Αδαμούλα Βασιλική, Τσακνάκη Ελένη.

Θέματα #erasmus #ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ #Γενικό Λύκειο Ελασσόνας #Ελασσόνα #ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ #Πολωνία #πρόγραμμα