Ένωση Κεντρώων: Δήλωση Γ. Αναγνωστόπουλου Για Την Απελευθέρωση Της Ελασσόνας

Αναγνωστόπουλος για την Απελευθέρωση της Ελασσόνας: Η γνώση της Ιστορίας μας δημιουργεί συνειδήσεις και χαράζει πολιτικές

“Η Απελευθέρωση της Ελασσόνας είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός όχι μόνο για την πόλη, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, αφού εκείνη την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων η έκταση και ο πληθυσμός της χώρας μας διπλασιάστηκαν. Ήταν η απαρχή για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, τ’ όνομα της οποίας τώρα εκχωρείται ελαφρά τη καρδία από την κυβέρνηση.

Για να συμβούν όμως τα παραπάνω κάποιοι πολεμούσαν αδιάκοπα, έχυσαν το αίμα τους, έχασαν τη ζωή τους, έβαλαν την πατρίδα πάνω από το “εγώ” τους. Αυτοί πρέπει να αποτελούν πρότυπα ήθους, αυταπάρνησης και πατριωτισμού και να τιμούνται όπως τους αξίζει.

Κλείνοντας, θέλω να δηλώσω ότι, ως εκπαιδευτικός, θεωρώ κάτι παραπάνω από απαραίτητες τις εκδηλώσεις που βοηθούν τους νέους να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου τους και τα πρόσωπα που συνέβαλλαν στην διαμόρφωσή της. Η ατομική γνώση της ιστορίας και κατ’ επέκταση η συλλογική είναι αυτή που χαράζει στη συνείδηση όλων μας την πορεία την οποία πρέπει να ακολουθεί η χώρα στα εθνικά θέματα.”