ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Τέρμα 1ης Μεραρχίας – 2οΔημ. Σχολείο – Ελασσόνα
e-mail: sepeelassonas@gmail.com-Τηλ.6980309569
Αρ. πρ. 97
Ελασσόνα, 5-10-2018
ΠΡΟΣ: Δήμο Ελασσόνας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Περιφέρεια Θεσσαλίας
2.Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας
Θεσσαλίας
3.Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας
4 ΔΟΕ
5.Σχολεία ευθύνης μας

Θέμα: ΄΄Άμεση ανάγκη μεταφοράς 1ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας΄΄

Όλοι γνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα κτιριακών υποδομών που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία μας. Γνωρίζουμε επίσης τις ανάγκες που υπάρχουν για την κατασκευή νέων Νηπιαγωγείων για την ασφαλή φοίτηση όλων των παιδιών.
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να παραθέσουμε μια σειρά σοβαρών προβλημάτων ασφάλειας και λειτουργικότητας που παρουσιάζει το κτίριο του 1ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας. Συγκεκριμένα:
1.Πρόκειται για ένα πολύ παλιό κτίριο (κατασκευής 1900 περίπου) από το οποίο απομακρύνθηκαν τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου, και παρέμειναν τα νήπια συνεχίζοντας να στεγάζονται στον χώρο που για τα μεγαλύτερα παιδιά κρίθηκε ακατάλληλος..
2. Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα καθώς υπάρχουν πολλά σκαλιά. Τα παιδιά ασυνόδευτα πάνε στις τουαλέτες που βρίσκονται εκτός διδακτηρίου και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμία οπτική επαφή.
3.Ο προαύλειος χώρος είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνος με τον κίνδυνο τραυματισμού για τα παιδιά.
4.Η περίφραξη είναι προβληματική με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να βρίσκεται στο χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εκτιμούμε ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου…ως αρμόδια για τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών των σχολείων, οφείλει να παρέμβει άμεσα και να επισπεύσει τις διαδικασίες μεταφοράς του Νηπιαγωγείου εφιστώντας την προσοχή της στην ευθύνη που φέρει για την ασφαλή φοίτηση των νηπίων και τις εργασιακές συνθήκες των νηπιαγωγών.

Ως  Δ.Σ. του Συλλόγου μας, επειδή το πρόβλημα είναι οξυμένο, παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση απομάκρυνση του 1ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας σε ασφαλέστερο χώρο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ευαγγελία Παπαδοπούλου Αχιλλέας Ζανιάς

Θέματα #1ο νηπιαγωγειο ελασσονασ #Ελασσόνα #μεταστέγαση #ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ