Στάθης Ψωμιάδης: Το Ολοκαύτωμα του Δομένικου στην εκπομπή “Μηχανή του χρόνου”

Ο δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας και πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δομενίκου, Στάθης Ψωμιάδης, ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία του συλλόγου συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής “Μηχανή του Χρόνου” πραγματοποιεί γυρίσματα στο Δομένικο, καταγράφοντας μαρτυρίες οικογενειών των θυμάτων της σφαγής κατοίκων του χωριού από τους Ιταλούς το 1943.

Η ανακοίνωση του κ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

“Μετά από την επικοινωνία μας με τον δημοσιογράφο Χρήστο Βασιλόπουλο ,ιδρυτή και παρουσιαστή της εκπομπής , το τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφθηκε το χωριό μας και κατέγραψε τις μαρτυρίες για τα γεγονότα της αποφράδας Τρίτης 16 Φεβρουαρίου 1943, όταν τα Ιταλικά στρατεύματα Κατοχής εκτέλεσαν 120 άντρες του Δομένικου και 30 περίπου κατοίκους των γύρω χωριών (Αμούρι , Μεσοχώρι, Δαμάσι) . Από τα σπίτια του χωριού μόνο η παλιά εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών και ελάχιστα σπίτια που γλύτωσαν από τύχη έμειναν όρθια . Κτήρια και ζωντανά παραδόθηκαν στις φλόγες…
Η εκπομπή θα προβληθεί από το κανάλι Cosmote History πιθανά στις 28 Οκτωβρίου στα πλαίσια ειδικού αφιερώματος για την Ιταλική κατοχή στην Ελλάδα.”