Στο Λιβάδι για το Συμπόσιο Βλάχων ο Γ. Κατσιαντώνης – Δήλωση για την εκχώρηση του αρχαίου θεάτρου Λάρισας

Κατσιαντώνης από Λιβάδι: “Επιβλητική η εθνική αντοχή των Βλάχων”

“Η μακραίωνη ιστορία των Βλάχων. αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη του Ελληνισμού. Η εθνική αντοχή τους διακρίνεται μέχρι σήμερα, αφού δίνουν το παρών στις μεγάλες στιγμές της Πατρίδας μας, αλλά και στη δύσκολη πορεία της στα χρόνια της κρίσης. Πορεύονται ενωμένοι, με σεβασμό στις αρχές και αξίες του τόπου μας, τιμώντας την καταγωγή και τους αγώνες των προγόνων τους”.
Τις ευχαριστίες του για την προσφορά των Βλάχων στην πορεία του Ελληνικού Έθνους έδωσε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, για το “19ο Πανελλήνιο Συμπόσιο” στο οποίο τίμησαν τη μνήμη του Ήρωα Φιλικού Γεωργάκη Ολύμπιου , που αγωνίστηκε με πάθος για την Ελευθερία της Πατρίδας.
“Η γενέτειρα του μεγάλου αγωνιστή, το Λιβάδι Ολύμπου δεσπόζει υπερήφανο για τη Βλάχικη ιστορία του, με πίστη και προσήλωση στα ιδανικά της Χώρας μας” επισήμανε ο Γιώργος Κατσιαντώνης, συγχαίροντας όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν στη εξαιρετική διοργάνωση του Συμποσίου των Βλάχων, αλλά και το Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αμέριστη στήριξή τους.

Κατσιαντώνης σε κυβέρνηση για Μνημεία: Δε “γονατίζετε” ούτε μπροστά στην ιστορία μας

Για ξεπούλημα της ιστορίας και του μέλλοντος της Πατρίδας μας, από μια κυβέρνηση που δε “γονατίζει” ούτε μπροστά στην πολιτιστική κληρονομιά του Έθνους μας, κάνει λόγο ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ Γιώργος Κατσιαντώνης, μετά το σάλο που έχει προκληθεί για παραχώρηση Μνημείων στο Υπερταμείο, μεταξύ αυτών και του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας. Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
Τα πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρνουν τα μνημεία του πολιτισμού μας και της ιστορίας μας να βρίσκονται στο στόχαστρο του ξεπουλήματος των αντεθνικών πολιτικών της κυβέρνησης, μόνο βαθύ προβληματισμό μας προκαλούν. Δημιουργούν τουλάχιστον αγωνία για το πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντιλαμβάνεται την πολιτιστική μας κληρονομιά. Που οι στόχοι της επικεντρώνονται πλέον στο ξερίζωμα της νέας γενιάς από την ιστορία των προγόνων μας.
Τις τελευταίες μέρες κυριαρχεί μια παραδοχή ουσιαστικά , αφού κρύβονται όλοι πίσω από το δάχτυλο τους στα σχετικά δημοσιεύματα, αποδεχόμενοι δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ την πιθανότητα η ακόμη και τη βεβαιότητα ότι θα έρθουν στο φως “συμβόλαια” μεταβιβάσεων σε “άγνωστους χ”, των μνημείων του τόπου μας.
Εσείς που κρατάτε το τιμόνι της χώρας μας, είστε αυτοί που καταδικάζετε τη ιστορία ενός περήφανου λαού, επιλέγοντας ανόητες και ματαιόδοξες πολιτικές που περιφρονούν και θυσιάζουν την Πατρίδα μας στο βωμό των ξένων καιροσκοπικών συμφερόντων.
Είδαμε το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας μεθαύριο δεν θα απορήσουμε αν δούμε και την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα στα σχετικά μνημεία. Αλήθεια δεν μας φτάνουν όλα όσα τραβάμε σαν Έλληνες μετά την συμφωνία των Πρεσπών, που πρέπει τελικά να δούμε και τέτοια πιθανότητα να ξεπουλιέται η ιστορία και το μέλλον του τόπου μας; Αυτές είναι οι αρχές που μας διέπουν; Αυτή είναι η ηθική σας κύριοι της Αριστεράς;
Εμείς στη Νέα Δημοκρατία αναδείξαμε το θέμα και επιχειρήσατε να μας διαψεύσετε. Τελικά όπως φαίνεται, μας διαψεύσατε για να επιβεβαιωθείτε ή για να καπελώσετε της άποψη της κοινής γνώμης η οποία ήξερε που το πάτε.
Μήπως τελικά στους επόμενους στόχους σας είναι και το ξεπούλημα της θρησκείας μας, και των ιερών συμβόλων; Πάτο έχει το βαρέλι της κυβερνητικής επικινδυνότητάς σας που δε “γονατίζει” ούτε μπροστά στην πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του Έθνους μας;