«Φούσκωσε» ο Ελασσονίτης ποταμός

Του Γιάννη Μουκίδη

Η χθεσινή πρωινή νεροποντή και οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην ευρύτερη παρολύμπια περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας φυσικό ήταν να «φουσκώσουν» για τα καλά τον Ελασσονίτη ποταμό, που χθες το μεσημέρι και για αρκετές ώρες παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα από τη συνηθισμένη της καθημερινότητας.
Μεγάλοι όγκοι νερού για αρκετές ώρες διέσχιζαν με ορμή την κοίτη του ποταμού για να καταλήξουν λίγες ώρες αργότερα στον Πηνειό. Ανάλογες εικόνες και στο ποτάμι που διασχίζει την κωμόπολη της Τσαριτσάνης.
Γεγονός είναι πως το ασυνήθιστο «σκηνικό» του «φουσκωμένου» Ελασσονίτη ποταμού είχε αρκετό καιρό να συμβεί, αφού το τελευταίο διάστημα η ανομβρία ήταν εμφανής.
Πάντως, με αφορμή τη χθεσινή εικόνα του Ελασσονίτη, αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της Ελασσόνας που ξαναθυμήθηκαν τη μεγάλη «κατεβασιά» του ποταμού, το 1969, τότε που τα ορμητικά νερά έριξαν την τότε σιδερένια γέφυρα!
Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Ελασσονίτης(…η και Ελασσονίτικος) ποταμός πηγάζει από τις νότιες πλαγιές του Ολύμπου και αφού περάσει από την πόλη της Ελασσόνας ενώνεται με τον Τιταρήσιο ποταμό, κοντά στο Αμούρι, και καταλήγει στον Πηνειό..

[wpg_thumb]