Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ Νίκος Παπαδόπουλος στο πλαίσιο των τακτικών και προγραμματισμένων επαφών που επιδιώκει με τους πολίτες του νομού, επισκέφθηκε την Πέμπτη 6/9/2018 τα Καλύβια Ελασσόνας όπου είχε συνάντηση με κατοίκους και κτηνοτρόφους του χωριού.
Σε ιδιαίτερα ευχάριστο και φιλικό κλίμα ο βουλευτής συζήτησε με τους κατοίκους για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους έθεσαν στον κ Παπαδόπουλο θέματα που απασχολούν την εργασία τους όπως ασφαλιστικά και φορολογικά.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν το καθεστώς των εργαζομένων στην κτηνοτροφία όπως και ζητήματα που έχουν σχέση με τις εμπορευματικές μεταφορές των κτηνοτρόφων, που απαιτούν άμεση λύση. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το γάλα, οι εισαγωγές γάλακτος και η καθιέρωση της φέτας ως προϊόν Π.Ο.Π.. Καθολικό αίτημα των κτηνοτρόφων ήταν η αξιοποίηση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων, να καθιερωθεί από την τοπική ταυτότητα της περιοχής προέλευσης τους που δεν είναι άλλη παρά η πανέμορφη περιοχή του Ολύμπου.
Ο κ Παπαδόπουλους αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν, τόνισε ότι η σύγχρονη οικονομία διανύει ένα καινούργιο στάδιο στο οποίο η έννοια της ποιότητας κυριαρχεί και αποτελεί πρωτεύον ζητούμενο. Ένα στάδιο στο οποίο μια υπηρεσία ή ένα προϊόν, για να μπορέσει να σταθεί στην εγχώρια, ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά, χρειάζεται να αναγνωρίζεται για την ποιότητά του. Όταν ιδιαίτερα πρόκειται για τις διατροφικές συνήθειες είναι φανερό ότι το ζητούμενο της ποιότητας αποτελεί απαίτηση από την πλευρά των καταναλωτών, δεσμεύτηκε δε ότι θα θέσει άμεσα τα θέματα που του τέθηκαν στα αρμόδια Υπουργεία, δίνοντας άμεση προτεραιότητα σε αυτά που έχουν σχέση με το καθεστώς εργασίας στην κτηνοτροφία και τις εμπορευματικές μεταφορές.

Θέματα #βουλευτής #Καλύβια Ελασσόνας #κτηνοτρόφοι #Νίκος Παπαδόπουλος #ΣΥΡΙΖΑ