Σε Μηλέα, Γιαννωτά, Πύθιο ο βουλευτής Γ. Κατσιαντώνης

Κατσιαντώνης από Μηλέα: “Εσείς δυναμώνετε το αίσθημα της συνέχειας από γενιά σε γενιά”

“Ο λαός μας χρόνια τώρα, στέκει απέναντι στην παράδοση με υπερηφάνεια. Αυτή είναι που μας ωθεί να νοσταλγούμε έντονα τον τόπο μας, τη γη που γεννηθήκαμε. Και αυτή τη δύναμη θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας. Γιατί ο Πολιτισμός μας είναι η ψυχή μας, η τρανή απόδειξη της ταυτότητάς μας, ο κρίκος που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους. Σφύζει το χωριό από ζωή, από παιδικές φωνές, από χαρούμενες στιγμές των μεγαλύτερων, που συγκεντρώθηκαν εδώ, συνεπείς στο ραντεβού με τα ήθη και τις αξίες της Πατρίδας”.

Με αυτά τα λόγια ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, που έδωσε το παρών πριν από λίγες μέρες στις εκδηλώσεις στη Μηλέα Ελασσόνας, ευχαρίστησε όσους δυνάμωσαν με την παρουσία τους το αίσθημα της συνέχειας, των παραδόσεων του τόπου τους, ενώ συνεχάρη θερμά το Μορφωτικό Σύλλογο της περιοχής που άγρυπνος κάθε χρόνο στο κάλεσμα της πολιτιστικής ιστορίας, την τιμά μέσα από τις εξαιρετικές διοργανώσεις.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντησή του Βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ με τον Χρήστο Βαλιώτη, μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο Ελασσόνας όπου συζήτησαν για σημαντικά θέματα της περιοχής.

Κατσιαντώνης από Γιαννωτά: “Αδιάκοπη επαφή με τις ρίζες μας και τον Πολιτισμό μας”

“Η πολιτιστική μας κληρονομιά, μοναδική και αναντικατάστατη, μας φορτίζει με την ευθύνη της διατήρησης και της διαφύλαξής της. Γνωρίζετε, μελετάτε αδιάκοπα την παράδοση και μεγαλώνετε τον ίσκιο της , στην πλατεία του χωριού, σταθεροποιώντας τον πολιτιστικό βηματισμό του λαού μας. Και είμαστε ευγνώμονες γι’αυτό.

Γιατί οδηγείτε τα βήματα μας, στην επιστροφή στις ρίζες μας, στον τόπο μας και τον Πολιτισμό μας” επισήμανε ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ Γιώργος Κατσιαντώνης παρακολουθώντας πριν από λίγες μέρες τις εκδηλώσεις στη Γιαννωτά Ελασσόνας, όπου συνεχάρη θερμά το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γιαννωτών “Ο Νικοτσάρας” και τον Πρόεδρο Κώστα Ντελή, για την εξαιρετική διοργάνωση που αναδεικνύει κάθε χρόνο την προσήλωσή τους στις αξίες της παράδοσης.

[wpg_thumb]

Γιώργος Κατσιαντώνης από Πύθιο: “Η πορεία ενός λαού ενισχύεται μέσα από τη Παράδοση”

“Η αναβίωση των παραδοσιακών αξιών , βρίσκει γερά στηρίγματα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους που προβάλλουν με μεράκι στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού μας” επισήμανε από το Πύθιο Ελασσόνας ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ Γιώργος Κατσιαντώνης, που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις του χωριού, πριν από λίγες μέρες.
Ευχαρίστησε το Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέων Πυθίου “Ο Πύθιος Απόλλωνας” που προέβαλλαν με ψυχή κομμάτια από τις ρίζες μας. Που αναδεικνύουν κάθε χρόνο την παράδοση του τόπου μας που αποτελεί τον ισχυρό κρίκο που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους…. γεγονός που φαίνεται από την μεγάλη συμμετοχή των νέων και των μεγαλύτερων στα δρώμενα της περιοχής τους.