Επετειακή δράση για μαθητές από τον Δήμο Ελασσόνας και το Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα η επετειακή δράση για τον εορτασμό της Επανάστασης του 1940, την οποία συντόνισε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας υπό την επίβλεψη της αντιδημάρχου κ. Φρ. Καρκαβανίδου-Σκρέτα, σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας και τους εκπαιδευτικούς κ. Α. Γκανάτσιο και κ. Κ. Σπανό.

Στη δράση συμμετείχαν μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας στο χώρο του Κ.Π.Ε. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελασσόνας. Τα παιδιά σκιαγράφησαν το δικό τους λεύκωμα μέσα από το υλικό που παραχώρησε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Οι μικροί μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δούνε αντιπροσωπευτικό δείγμα των γελοιογραφιών που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό Τύπο και σε επιστολικά δελτάρια στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-1941 και σήμερα ανήκουν στη Συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ).

[wpg_thumb]

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας δήλωσε: «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι μέσα από όμορφες δράσεις να δώσουμε στα παιδιά μας να κατανοήσουν τους αγώνες και τις προσπάθειες των προγόνων μας και των αγωνιστών του έθνους. Η συμμετοχή τους μας γεμίζει χαρά, δείχνει πως έχουν κατανοήσει τους αγώνες τους και πως η μαθητιώσα νεολαία νιώθει ενθουσιασμό και υπερηφάνεια για τους ήρωες προγόνους μας. Οι εκδηλώσεις μνήμης θα είναι πάντα σε προτεραιότητα για το Δήμο μας».