Αντάμωμα απανταχού Κρανιωτών στον Προφήτη Ηλία Κρανιάς

Με μεγαλοπρέπεια αλλά και κατάνυξη θα τιμήσουν και φέτος την εορτή του Προφήτη Ηλία οι απανταχού Κρανιώτες στο γραφικό ομώνυμο ξωκλήσι στη νότια πλευρά της Κρανιάς. Παλιότερα η εορτή του Προφήτη Ηλία ήταν η αφορμή για το καλοκαιρινό πανηγύρι της Κρανιάς (υπήρχε και το πανηγύρι του πολιούχου Αγίου Δημητρίου το οποίο σιγά – σιγά απώλεσε τον κοσμικό του χαρακτήρα και έμεινε μόνο ως θρησκευτικό πανηγύρι πλέον).
Απόψε στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προς τιμήν του Προφήτη.
Αύριο το απόγευμα στις 8 θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο Αντάμωμα των Κρανιωτών και των φίλων της Κρανιάς στο χώρο του προφήτη Ηλία, όπως γίνεται εδώ και δεκαεπτά πλέον χρόνια.
Φέτος θα τιμήσουν με την παρουσία τους Αντάμωμα και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κύριος Χαρίτωνας και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ελασσόνας κύριος Νίκος Γάτσας. Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων των Κρανιωτών. Το Αντάμωμα θα συνεχιστεί και θα κλείσει με χορούς από χορευτικά των Συλλόγων και λαϊκό γλέντι που θα πλαισιώσει μουσικά ζωντανή ορχήστρα.
Οι διοργανωτές του Ανταμώματος καλούν τους απανταχού Κρανιώτες και τους φίλους τους να προσέλθουν, μεγάλοι και μικροί, από νωρίς στον χώρο του Ανταμώματος “για να ανταμωθούμε μέρα”, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.