“Πρόσωπα Μνήμες Γεγονότα” του Τρ. Γεροζήση

Κυκλοφόρησε από τη Σύγχρονη Εποχή με ημερομηνία 2/19, το κύκνειο άσμα του Λαρισαίου Τριαντάφυλλου Γεροζήση, ο τρίτος τόμος της σειράς Πρόσωπα Μνήμες Γεγονότα, ένα δακτυλογραφημένο κείμενο το οποίο βρήκα στο συρτάρι του γραφείου του, μετά το θάνατό του, 15/4/18.
Ο αυτοτελής τρίτος τόμος ολοκληρώνει τον κύκλο των δύο προηγούμενων με τον ίδιο τίτλο βιβλίων του, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα επίσης από τη Σύγχρονη Εποχή. Ο συγγραφέας που νεαρός επονίτης υπήρξε ανταρτόπουλο στο Δημοκρατικό Στρατό, περιγράφει με ζωντανό τρόπο τα εμπόδια που έβρισκε σε κάθε βήμα της η γενιά της ΕΑΜικήςΑντίστασης, τα γενικότερα προβλήματα της κοινωνίας και σε προσωπικό επίπεδο, τα επαγγέλματα που εξάσκησε, τις σπουδές που ολοκλήρωσε χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου, τη ζωή του στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, την Αθήνα και το Παρίσι.

[wpg_thumb]
Εργαζόμενος, τελείωσε τη Νυχτερινή Εμπορική Σχολή Λάρισας, απέκτησε το πτυχίο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) και το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την πτώση της δικτατορίας, συνέχισε τις σπουδές στο Παρίσι, όπου απέκτησε Δίπλωμα Προκεχωρημένων Σπουδών (DEA) και διδακτορικό Δίπλωμα (Doctorat d’ Etat) του Πανεπιστημίου ΙΙ της Σορβόνης.
Μετά το τέλος των σπουδών επέστρεψε στην Ελλάδα όπου υπήρξε στέλεχος της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και δίδαξε Συνταγματικό Δίκαιο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Επιμελήθηκε εργασίες της Βουλής, π.χ. για την Κύπρο και τα Δωδεκάνησα, έχει εκδώσει 11 βιβλία -μυθιστορήματα, ιστορικά, θεατρικά- συμμετείχε σε δύο συλλογικά έργα έκανε μεταφράσεις ένα βιβλίων από τα Γαλλικά.
Επισυνάπτω τα εξώφυλλα των βιβλίων της σειράς ΠΜΓ και δελτίο τύπου του Γ τόμου.
Με εκτίμηση
Η σύζυγός του
Κυριακή Γεροζήση