Ενθουσίασε η Εαρινή συναυλία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εαρινή συναυλία των μουσικών εργαστηρίων του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”, την περασμένη Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Μάτης καλωσόρισε το κοινό και έκανε μια σύντομη αναφορά στις σημαντικές επιτυχίες σπουδαστών του συλλόγου με την εισαγωγή τους σε μουσικά τμήματα των πανεπιστημιακών σχολών της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) με υψηλή σειρά επιτυχίας καθώς και την απόκτηση πτυχίων ανωτέρων θεωρητικών σε συνεργασία με αναγνωρισμένου κύρους ωδεία. Ευχαρίστησε θερμά τους γονείς για την αμέριστη στήριξη στις δράσεις του μουσικού συλλόγου και το δήμο Ελασσόνας για την παραχώρηση της αίθουσας και την υποστήριξη.
Οι μικροί και μεγάλοι μουσικοί των εργαστηρίων πιάνου, αρμονίου, ακορντεόν, κιθάρας, σαξοφώνου, κρουστών, λαούτου, παραδοσιακής μουσικής, μοντέρνου και κλασικού τραγουδιού του συλλόγου μαζί με τους καθηγητές τους παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους με ευχάριστες μελωδίες του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, ατομικά και σε μικρά μουσικά σύνολα, αποσπώντας το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στην κατάμεστη αίθουσα.
Τις εντυπώσεις έκλεψε στο τέλος της συναυλίας το τμήμα μουσικής προπαιδείας – μουσικού νηπιαγωγείου και το προκαταρκτικό τμήμα της παιδικής χορωδίας “musicArte” με τους λιλιπούτειους χορωδούς του που απέδωσε με πρωτότυπο τρόπο παιδικά τραγούδια και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους.

[wpg_thumb]