Το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Ιστορική πορεία της περιοχής Ελασσόνας-Προοπτικές» με ομιλητή τον γνωστό καθηγητή ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Ελασσόνας τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019.

Tο πρόγραμμα παρουσιάζει η κ. Ελένη Μπλιούμη και συντονιστής της συζήτησης είναι ο Δρ Κώστας Σαχινίδης.

Για τον Νίκο Λυγερό:

Ο Νίκος Λυγερός γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε Μαθηματικά, Κοινωνιολογία και Οικονομικά και είναι κάτοχος δύο διδακτορικών τίτλων. Κυρίως, ασχολείται με την κοινωνιολογία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική, τη γεωπολιτική κ.ά.

Θεωρείται ότι είναι ο Ελληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189) στην κλίμακα Standford-Binet.

Είναι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία και επισκέπτης καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και επισκέπτης καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φ. Αερίου στο ΤΕΙ Καβάλας.

Επίσης είναι Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας, ενώ έχει διατελέσει ειδικός Σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Στρατολογικού.

Ήταν από τους βασικούς εισηγητές του Προέδρου της Κύπρου, του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν.

Έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσιεύσεις και άρθρα σχετικά με θέματα φιλοσοφίας, εκπαίδευσης, φυσικής, μαθηματικών, θρησκείας, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, γεωπολιτικής, οικονομίας κ.ά στην Ελληνική, Γαλλική και Αγγλική γλώσσα.

Θέματα #διάλεξη #ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ\ #Ελασσόνα #ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ