Εκδήλωση για «Το Άστρο της Βηθλεέμ» από τον Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας «musicArte»

Με την ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Το Άστρο της Βηθλεέμ» υποδέχεται τις γιορτινές μέρες ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας «musicArte» και τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας.
Η εκδήλωση – ομιλία στην οποία συμμετέχουν πάνω από εκατό συντελεστές θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα του θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιερή Μητρόπολη Ελασσόνας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας «ο Αριστεύς» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας.
Για «Το Άστρο της Βηθλεέμ» θα μιλήσουν ο διακεκριμένος καθηγητής αστρονομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγγραφέας κ. Σταύρος Αυγολούπης και ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παπανικολάου, ιεροκήρυκας της Ιερής Μητροπόλεως Ελασσόνας, προσεγγίζοντας το θέμα επιστημονικά και θεολογικά αντίστοιχα.

Επίσης η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τα τμήματα μουσικής προπαιδείας και μουσικού νηπιαγωγείου υπό την επιμέλεια και διδασκαλία της μουσικοπαιδαγωγού – μουσικολόγου κ. Έφης Φαρμάκη, καθώς και από τα χορωδιακά τμήματα (προκαταρκτικό, παιδικό – νεανικό, μικτό ενηλίκων) του συλλόγου, συνοδεία μικρού ορχηστρικού συνόλου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Μετά το πέρας των ομιλιών και μουσικής και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα ακολουθήσει παρατήρηση με τηλεσκόπια του έναστρου νυχτερινού ουρανού (σελήνη – αστέρας Σείριος που μοιάζει στις απεικονίσεις του άστρου της Βηθλεέμ) με τη βοήθεια του κ. Ιωάννη Χουϊνάβα – φυσικού, υπεύθυνου του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας- στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ολόκληρο το άρθρο