Στο Tarnobrzeg της Πολωνίας ταξίδεψαν εφτά μαθητές και δύο καθηγητές της παιδαγωγικής ομάδας ERASMUS+ του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας στα πλαίσια της συνάντησης ανταλλαγής μαθητών του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Μαρτυρίες από το 2ο Παγκ. Πόλεμο”. Για μία εβδομάδα (10-16/11/2018) τους μαθητές μας υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν άψογα οι οικογένειες των Πολωνών μαθητών μαζί με τους μαθητές από τις άλλες χώρες-εταίρους του προγράμματος (Ολλανδούς και Φινλανδούς).
Σε αυτήν την συνάντηση καθηγητών και μαθητών από τις τέσσερις χώρες οι συμμετέχοντες επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, ταξίδεψαν, διασκέδασαν αλλά και μοιράστηκαν προβληματισμούς και γνώση σχετικά με τον 2ο παγκ. πόλεμο σε κάθε χώρα. Ειδικότερα μετά από τη συγκλονιστική επίσκεψή τους στο στρατόπεδο του Άουσβιτς και Μπίρκεναου, τη συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Πολωνίας και την ανταλλαγή δημιουργικών ιδεών σχετικά με το πρόγραμμα, έγιναν οι καλύτεροι υποστηρικτές της ειρήνης και δημιούργησαν δεσμούς ζωής με τους μαθητές και τους καθηγητές από τις τέσσερις χώρες.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που για μια ακόμα φορά στα τρία αυτά χρόνια του προγράμματος εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας, την πόλη και τη χώρα μας και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις στους νέους φίλους τους.
Οι συμμετέχοντες μαθητές: Φανή Καψάλη, Κοσμάς Κυριλλίδης, Ευάγγελος Μπαράς, Ευάγγελος Ντούμος, Γιάννης Τσουρέκας, Ράνια Τζάνου, Ζωή Χάνδρου.
Οι καθηγητές: Πέτρος Δημοβέλης (διευθυντής) και Μαρία Σδρένια.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ

ΑΟΥΣΒΙΤΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Θέματα #1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ #ανταλλαγές #Πολωνία #ταξίδι