Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2018: Εικόνες του Πηλίου και της Λάρισας σε όλο τον κόσμο

Μεγάλη η προβολή της Θεσσαλίας και της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσα από το 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2018 (The Historic Rally of Olympian Gods) – Στόχος των Λεσχών και του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” είναι η ανάδειξη της χώρας ως σπουδαίου πόλου εναλλακτικού τουρισμού – Ένας Θεσσαλικός θεσμός που διαφημίζει όλη την Ελλάδα

Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πρόεδροι και τα ΔΣ των διοργανωτών Φορέων και συγκεκριμένα ο κ. Γ.Τσάλιος -ΛΕΚΑΜ, ο κ. Κώστας Σκριάπας -Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , ο κ. Νίκος Γκανάκης -ΣΚΑΛ και ο κ. Τέλης Δουλόπουλος -ΛΕΚΟΒ, από τη διοργάνωση , την επιτυχία και τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε και φέτος το περίφημο 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2018 , (The Historic Rally of Olympian Gods ) , που πραγματοποιήθηκε φέτος στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλία , με τη συμμετοχή εβδομήντα (70) αυτοκινήτων-αντίκα , ηλικίας πολλών δεκαετιών, από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το περίφημο αυτό Ράλλυ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το πολυβραβευμένο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Ελασσόνα ,που το θεσμοθέτησε ,μαζί με τη ΛΕΚΟΒ το έτος 2011 , σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) , με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Τεράστια η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

Το σημαντικό αυτό γεγονός , που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων ,από τον οποίο γίνονται πάντα οι εκκινήσεις από το έτος 2012 και είναι το στρατηγικό κέντρο των διοργανωτών , αναδεικνύει τη Θεσσαλία και την Ελλάδα ,ως έναν προορισμό που αναπτύσσονται όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού με τον καλύτερο τρόπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις, τα πανέμορφα τοπία και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Προβολή του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας και του Πηλίου

Ο τερματισμός του πολύ σκληρού αυτού Ράλλυ Ολύμπου, με υψηλές δόσεις αδρεναλίνης , που ξεσηκώνει κάθε χρόνο πληρώματα από την Ελλάδα και Ευρώπη, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2018 με φόντο το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας , όπου με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,του Δήμου Λαρισαίων και εκπροσώπων πολλών Λεσχών ,έγιναν οι απονομές των κυπέλλων και των βραβείων στους μεγάλους νικητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τις απονομές προηγήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη στο περίφημο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (του οποίου οι εργασίες ανάδειξης συνεχίζονται) και ξενάγηση από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Αρχαιολόγο κ. Σταυρούλα Σδρόλια, η οποία κατέδειξε τη σπουδαιότητα του μνημείου και την αξία του για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη της Λάρισας .
Πριν από τον τερματισμό οι διαδρομές του Ράλλυ εξελίχτηκαν στο “βουνό των Κενταύρων” ,το Πήλιο , που ενθουσίασε όλα τα πληρώματα με την απαράμιλλη ομορφιά του και τα μοναδικά του προΙόντα.

Ένας θεσμός -διαφήμιση για την Ελλάδα που γράφει ιστορία

Τα Ράλλυ Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.
Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ),που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία , οι όμορες Περιφέρειες και συνολικά όλη η Ελλάδα, να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Πρόκειται, όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη (Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»(Πρόεδρος Κ. Σκριάπας) .

Ιστορικά Ράλλυ Ολύμπου -Μια εντυπωσιακή προβολή για την Ελλάδα

Τα Ιστορικά Ράλλυ Ολύμπου (Historic Rally of Olympian Gods) , από την πρώτη στιγμή που θεσμοθετήθηκαν για την Ελλάδα και υποστηρίζονται από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ και από σημαντικούς φορείς της κλασσικής αυτοκίνησης (ΛΕΚΑΜ,ΣΚΑΛ, ΛΕΚΟΒ), κέρδισαν τις καρδιές όλων και αποτελούν ένα δυνατό εργαλείο προβολής της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,αφού ,πέρα από τα πολλά και σκληρά χιλιόμετρα και την αδρεναλίνη των πληρωμάτων , οι οδηγοί γνωρίζουν τον πολιτισμό, την ιστορία ,τα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία ,πανέμορφα τοπία ,τα τοπικά προϊόντα και γεύσεις ,αλλά πιο πολύ τους φιλόξενους κατοίκους της “άγνωστης” Ελλάδας.

Η συνεργασία των Λεσχών θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και ήδη προγραμματίζονται εκδηλώσεις κλασσικών αυτοκινήτων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας , μέχρι το επόμενο μεγάλο 8ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2019 ,που είναι προγραμματισμένο για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2019.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Πληροφορίες: www.perrevia.net.gr, www.lekam.gr