“Έκλεψε” τις καρδιές όλων το περίφημο 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (ΦΩΤΟ)

(The Historic Rally of Olympian Gods )
Εκατοντάδες χιλιόμετρα στο Πήλιο και στο ΝΔ Όλυμπο
Ενθουσιασμένα τα ελληνικά και ξένα πληρώματα από τη διοργάνωση και τα μαγευτικά τοπία
Μεγάλη η προβολή της Θεσσαλίας και της Ελλάδας στο εξωτερικό
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων οι μεγάλοι υποστηρικτές

Με τον καλύτερο τρόπο εξελίχθηκε το περίφημο και εντυπωσιακό 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2018 (The Historic Rally of Olympian Gods ) , που πραγματοποιήθηκε φέτος στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλία , με τη συμμετοχή δεκάδων αυτοκινήτων-αντίκα (70), ηλικίας πολλών δεκαετιών.

Το περίφημο αυτό Ράλλυ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το πολυβραβευμένο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Ελασσόνα ,που το θεσμοθέτησε το έτος 2011 , σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) , με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων οι μεγάλοι Συνδιοργανωτές

Το σημαντικό αυτό γεγονός , που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων ,από τον οποίο γίνονται πάντα οι εκκινήσεις από το έτος 2012 και είναι το στρατηγικό κέντρο των διοργανωτών .
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις, τα πανέμορφα τοπία και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Οι εκκινήσεις του Ράλλυ Ολύμπου 2018

Φέτος το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου επισκέφθηκε τους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας , ενώ οι εκκινήσεις έγιναν, με την παρουσία χιλιάδων φίλων των κλασσικών αυτοκινήτων , από τη Λάρισα από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσσαλίας (Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαπαχαραλάμπους ) και του Δήμου Λαρισαίων (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.Τάχος Δημ.),ενώ στο Βόλο από τον κ. Καλτσογιάννη Γεώργιο -Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Τερματισμός και απονομές μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Ο τερματισμός του πολύ σκληρού αυτού Ράλλυ Ολύμπου, με υψηλές δόσεις αδρεναλίνης , που ξεσηκώνει κάθε χρόνο πληρώματα από την Ελλάδα και Ευρώπη, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2018 με φόντο το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας , όπου με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Κ. Πινακάς Βασ.) ,του Δήμου Λαρισαίων (Αναπλ. Δημάρχου και Αντιδήμαρχος κ. Σούλτης Γεώργιος) και εκπροσώπων πολλών Λεσχών ,έγιναν οι απονομές των κυπέλλων και των βραβείων στους μεγάλους νικητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τις απονομές προηγήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη στο περίφημο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (του οποίου οι εργασίες ανάδειξης συνεχίζονται) και ξενάγηση από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Αρχαιολόγο κ. Σταυρούλα Σδρόλια, την οποία η Διοργάνωση θερμά ευχαριστεί.

Ένας θεσμός ,διαφήμιση για την Ελλάδα

Τα Ράλλυ Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.
Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ),που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία , οι όμορες Περιφέρειες και συνολικά όλη η Ελλάδα, να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Πρόκειται, όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη (Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»(Πρόεδρος Κ. Σκριάπας) .
Ευχαριστίες των Διοργανωτών
Οι Πρόεδροι των διοργανωτών και συγκεκριμένα ο κ. Γ.Τσάλιος -ΛΕΚΑΜ, ο κ. Κώστας Σκριάπας -Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , ο κ. Νίκος Γκανάκης -ΣΚΑΛ και ο κ. Τέλης Δουλόπουλος -ΛΕΚΟΒ, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες, για την ειλικρινή στήριξη του μεγάλου αυτού γεγονότος του μηχανοκίνητου αθλητισμού , στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Π.Ε. Λάρισας και Π.Ε. Μαγνησίας ) και στον Δήμο Λαρισαίων , που για μια ακόμα φορά δήλωσαν παρόν σε ένα γεγονός, που διαφημίζει όχι μόνο τη Θεσσαλία ,αλλά και την Ελλάδα, ως έναν απόλυτο προορισμό για όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Ιστορικά Ράλλυ Ολύμπου -Μια εντυπωσιακή προβολή για την Ελλάδα

Τα Ιστορικά Ράλλυ Ολύμπου (Historic Rally of Olympian Gods) , από την πρώτη στιγμή που θεσμοθετήθηκαν από το Δίκτυο ΄ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και τη ΛΕΚΟΒ το έτος 2011 και στη συνέχεια με τη σύμπραξη και της ΛΕΚΑΜ και του ΣΚΑΛ , κέρδισαν τις καρδιές όλων και αποτελούν ένα δυνατό εργαλείο προβολής της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,αφού ,πέρα από τα πολλά και σκληρά χιλιόμετρα και την αδρεναλίνη των πληρωμάτων , οι οδηγοί γνωρίζουν τον πολιτισμό, την ιστορία ,τα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία ,πανέμορφα τοπία ,τα τοπικά προϊόντα και γεύσεις ,αλλά πιο πολύ τους φιλόξενους κατοίκους της “άγνωστης” Ελλάδας.

Η συνεργασία των Λεσχών θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και ήδη προγραμματίζονται εκδηλώσεις κλασσικών αυτοκινήτων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας , μέχρι το επόμενο μεγάλο 8ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου ,που είναι προγραμματισμένο για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2019.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Πληροφορίες: www.perrevia.net.gr, www.lekam.gr

Για τους Διοργανωτές Φορείς

ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-
ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΣΧΗ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΛΙΟΣ