Σχόλιο Παπαλιάγκα για δημοψήφισμα ΠΓΔΜ – Δημοκρατική Ευθύνη για δίωξη Λαφαζάνη, κονδύλια Μεταναστευτικού, παράταση Ελ.Βενιζέλος

Σχόλιο του Επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης κ. Θωμά Παπαλιάγκα για το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ

“Η πολιτική απονομιμοποίηση του δημοψηφίσματος οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν ήταν αποτέλεσμα μίας οργανικής προσπάθειας συνεννόησης των άμεσα εμπλεκομένων κρατών αλλά μίας βίαιης επέμβασης του διεθνούς παράγοντα όλων των αποχρώσεων και όλων των επιδιώξεων να υφαρπαγεί μία συμφωνία.
Εξάλλου παρέλειψαν κάποιοι είτε από άγνοια είτε ηθελημένα να λάβουν υπόψη τους την πάγια αρχή ότι “Δυστυχώς, τα Βαλκάνια ζουν πάντοτε το παρόν με βάση την ιστορία τους”, οπότε απαιτείται περισσότερη υπομονή και επιμονή και ειδικοί λεπτοί χειρισμοί.
Αντενδείκνυνται οποιεσδήποτε βίαιες προσπάθειες επιβολής ή αποτροπής της επικύρωσης της συμφωνίας”.

«Πόσο πιο πίσω; Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν τη Δημοκρατία μας ετούτοι οι απίθανοι;»

Δυστυχώς πλέον δεν μας εκπλήσσει τίποτα.
Δυστυχώς πάλι φαίνεται ότι δεν ιδρώνει κανενός υπευθύνου του αυτί ούτε θα υπάρξει κάποια παραίτηση ή αποπομπή.
Αποκαλύπτεται από έγγραφα της αστυνομίας ότι στελέχη του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας καθώς και ο αρχηγός κ. Λαφαζάνης βρίσκονταν τους τελευταίους μήνες υπό αστυνομική παρακολούθηση και καταγραφή ομιλιών και δραστηριοτήτων τους.
Τέτοια αποκάλυψη δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Η κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά, ηθικά και νομικά.
Με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιούν δημόσιες υπηρεσίες για να κατασκοπεύουν πολίτες, εν προκειμένω τους πολιτικούς τους αντιπάλους (και πρώην συντρόφους τους βεβαίως βεβαίως);
Με το συγκεκριμένο κόμμα της ΛΑΕ δεν συμφωνούμε σχεδόν σε τίποτε. Αλλά οι βασικές αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, για εμάς τουλάχιστον, είναι αδιαπραγμάτευτες. Αυτές οι αρχές μάλιστα προϋποθέτουν ότι τις εφαρμόζεις πρώτα και κύρια έναντι όσων διαφωνούν και είναι τότε που παίρνουν αξία.
Όριο είναι ο νόμος, και όχι η πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση.
Αυτά οι θιασώτες και υμνητές των πάσης φύσεως ολοκληρωτικών καθεστώτων ίσως δεν μπορούν να τα συλλάβουν, ακόμα και στις μεταξύ τους σχέσεις.
Για εμάς όμως είναι πράγματα στοιχειώδη και θεμελιώδη.
– Ζητούμε εισαγγελική παρέμβαση και διοικητική έρευνα σε βάθος για τον βαθμό που αυτό συνέβη και για το αν η τακτική αυτή είναι γενικευμένη.
– Η Κυβέρνηση, και δη του Υπουργείο Προστασίας της Πολίτη (sic), οφείλει εξηγήσεις στη Βουλή και στον λαό.
– Ζητούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες εμπλέκονται σε αυτές τις στοιχειωμένες πρακτικές τις οποίες απερίφραστα καταδικάζουμε και απαιτούμε να σταματήσουν.

«Μεταναστευτικό: Ερωτηματικά για την χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων»

Αναφορικά με τις έκτακτες και τακτικές ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1.522 δισ. ευρώ που έχει λάβει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την περίοδο 2014-2020 για το μεταναστευτικό, η Δημοκρατική Ευθύνη καλεί την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα αναλυτικότερες καταστάσεις για τις ποσοστώσεις των ευρωπαϊκών κονδυλίων που έχουν ήδη καταβληθεί στο ελληνικό δημόσιο και τις ΜΚΟ.
Με δεδομένη την οικτρή και απάνθρωπη κατάσταση των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων τόσο στην Μόρια όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το γεγονός ότι έχει καταβληθεί το 1/3 των προβλεπόμενων κονδυλίων είναι απαραίτητο να διενεργηθεί άμεσα έρευνα για την απορρόφηση και χρήση αυτών των κονδυλίων.

«Ανικανότητα ή σκοπιμότητα; Κυβερνητικό σκάνδαλο ενάντια στον Έλληνα φορολογούμενο που αποσόβησε η Κομισιόν»

Η κυβέρνηση και ο υπουργός οικονομικών κ. Τσακαλώτος ολοκλήρωσαν και υπέγραψαν με ιδιώτες που υπέβαλαν σχετική προσφορά την σύμβαση παράτασης της εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος για την εικοσαετία 2026-2046.
Το τίμημα για την εικοσαετία που συμφώνησε και διαφήμισε ως επιτυχία η κυβέρνηση έκλεισε στα 438 εκ. ευρώ ή 600 εκ. με τους φόρους.
Η «κακή» Κομισιόν όμως ήρθε να χαλάσει και να καταγγείλει τη συμφωνία θεωρώντας το τίμημα εξαιρετικά χαμηλό. Πρότεινε τίμημα 127% υψηλότερο στα 1,1 δισ. και με τους φόρους 1,38 δισ. Το οποίο τίμημα οι ιδιώτες αποδέχτηκαν χωρίς προσφυγές ή επιφυλάξεις.
Τι να πει κανείς πια για αυτήν την Κυβέρνηση Σύριζα, αυτούς ντε που ήρθαν στην εξουσία για να μας σώσουν από την κακή ΕΕ και τους κακούς ιδιώτες και που θα μας έσωζαν γιατί ήξεραν τάχα να διαπραγματεύονται σκληρά και γιατί είχαν δήθεν ηθικό πλεονέκτημα;
Είναι ανίκανοι; Είναι αδιάφοροι; Εξυπηρετούν συμφέροντα;
Ό,τι και να είναι φαίνεται ότι τους πιάνουν κορόιδα όλοι όσοι έχουν την τύχη να διαπραγματεύονται μαζί τους. Εκτίθενται διαρκώς, επιβαρύνουν τον λαό με τα λάθη τους και φέρουν πολύ μεγάλες ευθύνες. Ευθύνες που ο λαός θα αποδώσει και η δικαιοσύνη οφείλει να αναζητήσει.