Κοντοκώστας: “Δημοπρατήθηκε η αποκατάσταση Ροδιάς-Συκαμινέας, αλλά είμαστε σε εγρήγορση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δημοπράτηση έργου αποκατάσταση βατότητας Ε.Ο. Ροδιάς –Συκαμινέας Ολύμπου, στην Π.Ε. Λάρισας

Επιτέλους ! εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δημοπράτηση του έργου αποκατάσταση βατότητας Ε.Ο. Ροδιάς –Συκαμινέας Ολύμπου, στην Π.Ε. Λάρισας .
Μετά από οκτώ χρόνια απαγορεύσεων και αποκλεισμών από τον ΟΛΥΜΠΟ, με πινακίδες όπου μεταφέρουν τις ευθύνες στους πολίτες, όλοι μας οι ενδιαφερόμενοι   τώρα  θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.
Τα συμφέροντα και οι αντιστάσεις εξάλλου δεν θα σταματήσουν, ο αποκλεισμός αυτός, είναι γνωστό, ότι κάποιους τους βόλευε και θα τους βολεύει.
Το έργο είναι απαραίτητο να ξεκινήσει  από τα βράχια, να ολοκληρωθεί η αρχική μελέτη  να φύγουν οι πινακίδες των αποκλεισμών και στο τέλος οι βελτιώσεις στροφών-μικρές διανοίξεις κ.τ.λ.
Η αρχική μελέτη ήταν μόνο για τα βράχια 320 μέτρα. Τόσα χρόνια δεν υπήρχαν λεφτά , ωστόσο στη χρηματοδότηση πριν 2 χρόνια (7-10-2016) βάλανε άλλες 500.000 ευρώ για άλλες παρεμβάσεις στροφές κ.τ.λ. σύνολο 1.460.000 ευρώ.
Κρίνεται αναγκαίο πρώτα να ολοκληρωθούν τα 320 μέτρα για να φύγουν οι πινακίδες και μετέπιπτα να συνεχίσουν το έργο με τις άλλες παρεμβάσεις διότι στο τέλος δεν θα φτάσουν τα χρήματα να επιδιορθωθεί το οδικό τμήμα στα βράχια με αποτέλεσμα οι απαγορευτικές πινακίδες να παραμείνουν και να καταντήσει γεφύρι της Άρτας ! να με το θυμάστε !
Τα ευχαριστώ θα πρέπει να τα πούμε με την παράδοση του έργου και την απομάκρυνση των απαγορευτικών πινακίδων .
Βεβαίως μόνο από τη σημερινή Δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου υπήρχαν παρεμβάσεις να προχωρήσει το έργο και συγκεκριμένα τριών συμβούλων της συμπολίτευσης και από το Δ.Σ του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών ΄΄Ο ΟΛΥΜΠΟΣ΄΄ , κανένας άλλος αιρετός ούτε από τις τρείς κοινότητες της Καρυάς –Συκαμινέας –Κρυόβρυσης ούτε από το Δήμο Ελασσόνας ( ανήκουν  αυτοδιοικητικά τα τρία χωριά), ούτε καμία παρέμβαση βουλευτή από το Νομό Λάρισας από τις τελευταίες πέντε έξι κυβερνήσεις συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης.
Βεβαία άκρα σιωπή υπήρξε και από τις αντιπολιτεύσεις- Νομαρχιακές και Περιφερειακές – Ενότητας Λάρισας. Ωστόσο και η σιωπή είναι θέση , δεν ήξεραν δεν ρώταγαν ; αμέλεια – δόλος ; .
O δρόμος αυτός Ροδιάς –Συκαμινέας φέρνει τη Λάρισα , την Κεντρική και Νότια Ελλάδα πολύ κοντά στον Όλυμπο σε πολύ λιγότερο από μία ώρα , ενώ παράλληλα απομακρύνει τα τρία χωριά Καρυά –Συκαμινέα –Κρυόβριση, του Νότιου Ολύμπου από την απομόνωση.
Όποιος νοιαζόταν για το  brat name του ΟΛΥΜΠΟΥ αλλά και για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών και των κατοίκων των τριών χωριών Καρυάς-Συκαμινέας- Κυόβρυσης θα έπρεπε να το είχε δήξει έστω με μία παρέμβαση.
Το έργο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές εθνικές- αυτοδιοικητικές. Ας έχουν, λοιπόν, στο μυαλό τους όσοι νοιάζονται για τον Όλυμπο, για τα τρία χωριά και την ευρύτερη περιοχή να κάνουν τα δέοντα και σίγουρα ο κόσμος θα τους εκτιμήσει.
Με τιμή .
ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών ΄΄Ο ΟΛΥΜΠΟΣ΄΄
Δημήτρης Κοντοκώστας

[wpg_thumb]