«Πάμε σαν άλλοτε» από τη Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

ΜΑΕΣΤΡΟΣ Ο ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗΣ ΚΩΝ. ΜΑΤΗΣ

Σε μια ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση με αγαπημένα τραγούδια του περασμένου αιώνα προσκαλεί να ταξιδέψει το κοινό ο Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού – Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης (Ο.Π.Α.Κ.ΠΑ) Δήμου Φαρσάλων και ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 8μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του πολιτιστικού κέντρου της πόλης.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων όπου το φιλόμουσο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να αναπολήσει ρομαντικές νοσταλγικές στιγμές με τραγούδια των: Σακελλαρίδη, Γιαννίδη, Χατζηαποστόλου, Σπάρτακου, Σουγιούλ, Μαρούδα, Αττίκ, Μουζάκη, Γούναρη και άλλων, σε σολιστικές και χορωδιακές διασκευές-μεταγραφές με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στα μουσικά κείμενα και τεχνοτροπίες της εποχής. Θα παρουσιαστούν τραγούδια που καλύπτουν την χρονική περίοδο από το 1914 εως το 1957 και αποτυπώνουν με τη μουσική τους, μέσα από τις σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, την μετάβαση από την οπερέτα στο αρχοντορεμπέτικο και έντεχνο ελαφρύ τραγούδι.
[wpg_thumb]
Με τη δημοτική χορωδία, συμπράττουν, η σοπράνο Μαρία Ρουκά και ο τενόρος Αστέριος Τσέτσιλας. Έκπληξη της βραδιάς θα αποτελέσει η εμφάνιση του κ. Πέτρου Πετσεπέ αλλά και χορωδών ως σολίστ. Τη χορωδιακή και πιανιστική επεξεργασία καθώς και τη διδασκαλία της χορωδίας έχει ο μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Μάτης.
Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης ο σύλλογος φίλων της δημοτικής χορωδίας θα τιμήσει τον αείμνηστο Κων/νο Μπούτη, δημιουργό της δημοτικής χορωδίας και πρώτο πρόεδρο του συλλόγου.

Add Comment