Γλέντησαν την Τσικνοπέμπτη οι Ελασσονίτες της Μαγνησίας

Σε εκδήλωση την Τσικνοπέμπτη 2012  με τραγούδια της καντάδας, του κρασιού και της αποκριάς

«Μέθυσαν» και φέτος πεντακόσιοι χορωδοί και κανταδόροι του Βόλου που γλέντησαν την Τσικνοπέμπτη (16/2/2012) ,στη φιλόξενη σάλα της «ΦΙΛΙΑΣ ΓΗΣ» στο Βόλο σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση όλων αυτών που αγαπούν την καντάδα και τον εκλεκτό οίνο.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκδήλωση ,όπου η καντάδα είχε το λόγο και με την οποία  υποδέχτηκε  και φέτος ο Βόλος  την Αποκριά ,  με μια μεγάλη συνάντηση των καλύτερων χορωδών αλλά και των κανταδόρων της πόλης , που θυμήθηκαν  τις καλύτερες καντάδες,αλλά και αξέχαστα τραγούδια της Αποκριάς και του κρασιού ,σε μια όμορφη συνάντηση γεμάτη κέφι ,μουσικές ,τραγούδια ,καντάδες, χρώματα, happenings.


Η εκδήλωση αυτή, που γίνεται για 2η χρονιά στο Βόλο ,μετά την  περυσινή επιτυχία και την εξάντληση των καρτών,  είχε  τίτλο «Δεν πάω σπίτι μου απόψε….», με συνδιοργανωτές της βραδιάς τον  Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,την περίφημη  Βολιώτικη Χορωδία  και την  εξαιρετική  Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας ,που έχουν ως Καλλιτεχνική Δ/ντρια την γνωστή στο χώρο των χορωδιών,σε πανελλήνιο επίπεδο,   κ. Στάσα Τζάλλα .
Η εκδήλωση  ήταν  ανοιχτή σε όλους  ,όσους αγαπούν τις δυνατές συγκινήσεις μέσα από τα αξέχαστα τραγούδια της καντάδας ,του κρασιού και της Αποκριάς ,για αυτό και η προσέλευση ήταν ,όπως και πέρυσι , αθρόα ,με αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι κάρτες συμμετοχής ,μέσα σε λίγες ώρες..
Σημειώνεται ότι οι συνδιοργανωτές της μεγάλης αυτής βραδιάς , συνέπραξαν  το καλοκαίρι (Ιούνιος 2010),στο μεγάλο αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι ,σε μια μοναδική συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου ,όπου τιμήθηκε και η Μαρία Φαραντούρη, αλλά και πέρυσι στην απίστευτη βραδιά καντάδας με τον ίδιο τίτλο «Δεν πάω σπίτι μου ..απόψε..!!» ,ενώ σχεδιάζουν και άλλες μεγάλες δράσεις ,συμβάλλοντας  τα μέγιστα στη διατήρηση της μεγάλης πολιτιστικής ιστορίας του Βόλου ,αφού όλες οι εκδηλώσεις τους χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και ξεχωριστή ποιότητα.
Στο Τραγούδι ήταν οι καλύτεροι κανταδόροι του Βόλου, στο Πιάνο  ο  Ν. Νεύρος, και στο σαξόφωνο ο Δ. Πετρής ,ενώ ο Βιολογικός Οίνος από   από το μυθικό βουνό  ,τον Όλυμπο ,της Οινοποιΐας Ελασσόνας Γ.ΛΟΛΑΣ-Γ.ΦΤΙΚΑΣ Ο.Ε. έρρεε άφθονος.
Σπάνιες Γεύσεις  και «Νέκταρ» από το «Βουνό των Θεών», τον Όλυμπο κατ΄ απαίτηση των κανταδόρων
Το πλούσιο μενού της βραδιάς συνοδεύτηκε ,όπως συμβαίνει πάντα στο Βόλο ,με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,  από εκλεπτυσμένες γεύσεις των περίφημων και εκλεκτών κρασιών βιολογικών αμπελώνων της επαρχίας Ελασσόνας, που βρίσκονται  σε ένα ειδικά προστατευμένο περιβάλλον ,στις πλαγιές του παγκόσμιου μνημείου της φύσης, του Ολύμπου .
Όπως ,είναι ,άλλωστε  γνωστό, ο Όλυμπος ανήκει κατά τα 2/3 στο Ν. Λάρισας , κρύβει περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους και ελκύει τους λάτρεις του βουνού και της φύσης ,αλλά και αθλητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, που ανεβαίνουν στην κορυφή του ,τον Μύτικα, από την ΝΔ του πλευρά  ,μέσα σε λίγη ώρα .
Σημειώνεται ,ότι το έργο αυτό αναλαμβάνουν οι οδηγοί βουνού των δραστήριων ορειβατικών Συλλόγων της περιοχής ,γι΄αυτό και η περιοχή της Ελασσόνας  εξελίσσεται σε πύλη εισόδου ορειβατών ,που αγαπούν τις δυνατές συγκινήσεις στην αναρρίχηση και ορειβασία .
Επίσης, σημειώνεται  τα προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας ,είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχουν πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ,για τις εξαιρετικές συνθήκες παραγωγής τους  και την ποιότητά τους ,όπως είναι το «αρνάκι-κατσικάκι Ελασσόνας», η περίφημη «ΦΕΤΑ Ελασσόνας» και τα δυσεύρετα κρασιά από τους Βιολογικούς αμπελώνες της περιοχής, που κερδίζουν συνεχώς νέες αγορές.

Add Comment