Κοπή πίτας από τους Ελασσονίτες στο Βόλο

ΕΛΑΣΣΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΟΣ 2012: «Ο Βόλος τιμά τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της Ελασσόνας»

Χρονιά σημαντικών εορταστικών  εκδηλώσεων με τίτλο: «Ελασσόνα –Όλυμπος 2012 : 100 χρόνια Ελευθερίας»  που θα αφορούν τα 100 Χρόνια της  απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον Τουρκικό ζυγό και τον διπλασιασμό των συνόρων της Ελλάδος ,θα είναι το 2012 για τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας .
Ο Σύλλογος  συμπληρώνει 18 χρόνια  συνεχούς και σημαντικής εθελοντικής προσφοράς στην πόλη του Βόλου ,εκπροσωπώντας πάνω από 300  οικογένειες Ελασσονιτών του Ν. Μαγνησίας .

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟΠΟ

Για τον λόγο αυτό ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων που θα έχουν ως κεντρικό άξονα το σπουδαίο αυτό ιστορικό και Εθνικό γεγονός , αφού κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1012 ,η Ελασσόνα ήταν η πρώτη πόλη της κατεχόμενης Ελλάδας που απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό  ζυγό  και η απαρχή πολλών νικηφόρων αγώνων .
Στα πλαίσια των εορτασμών αυτών όλες οι εκδηλώσεις του Συλλόγου που θα γίνουν στο Βόλο και όχι μόνο  , θα είναι αφιερωμένες στο μεγάλο αυτό γεγονός .
Έτσι προγραμματίζονται διαλέξεις ιστορικού περιεχομένου ,μουσικές εκδηλώσεις,θεατρικές παραστάσεις ,εκθέσεις , εκδηλώσεις ανάδειξης της ιστορίας ,του πολιτισμού ,των Βυζαντινών προσκυνημάτων,των αρχαιολογικων χώρων της Περραιβικής Τριπολίτιτιδας, του περιβάλλοντος, των αθλημάτων βουνού του βουνού των θεών,του Ολύμπου  και των μοναδικών προϊόντων της Ελασσόνας και της παρολύμπιας περιοχής ,όπως είναι τα τυροκομικά προϊόντα (φέτα Ελασσόνας κ.΄.ά.) ,το αρνάκι –κατσικάκι Ελασσόνας ,τα μοναδικά κρασιά βιολογικών αμπελώνων από τις πλαγιές του Ολύμπου κ.ά.
Εκδηλώσεις για τον Δήμο Ελασσόνας ,έναν ευλογημένο τόπο στις Θεσσαλικές πλαγιές του παγκόσμιου μνημείου της φύσης ,του Ολύμπου ,του βουνού των μύθων και του μυστηρίου ,που έλκει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες που  ανακαλύπτουν και λατρεύουν τις δυνατές συγκινήσεις και το μοναδικό περιβάλλον του Θεσσαλικού Ολύμπου  ,με διαδρομές που κόβουν την ανάσα.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Ο  Σύλλογος Ελασσονιτών  Ν.Μαγνησίας, κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του  την Κυριακή 15/1/2012   και ώρα 11.00 στην αίθουσα δεξιώσεων του Ξενοδοχείου «ΠΑΡΚ» ,στο Βόλο.
Θέμα  της φετινής πανηγυρικής εκδήλωσης είναι  «Ελασσόνα: 100 χρόνια Ελευθερίας».
Θα γίνει Διάλεξη ιστορικού περιεχομένου από τη Φιλόλογο κ. Ευαγγελία Ράπτου  και θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τον Όλυμπο του Φωτογράφου-Καλλιτέχνη κ. Ανδρέα Γκανάτσιου .
Μια πανδαισία παραδοσιακών ήχων ,εικόνων ,χρωμάτων και γεύσεων θα απολαύσουν όσοι  παραβρεθούν στη φετινή εκδήλωση ,όπου  θα δοκιμαστούν  μοναδικά τυριά και κρασιά από τις πλαγιές του Ολύμπου , Ελασσονίτικες πίτες και θα σερβιριστεί τραχανάς Λιβαδίου Ολύμπου .Πληροφορίες : Κ. Σκριάπας Τηλ. 6974-881944.

Add Comment