Κατσιαντώνης σε Αποστόλου: “Αέρας” έγιναν οι υποσχέσεις σας για τη βιολογική κτηνοτροφία

Για “δύο μέτρα και δύο σταθμά” στο Πρόγραμμα της Βιολογικής κτηνοτροφίας κάνει λόγο ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης, που μέσα από την ερώτηση του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, επισημαίνει την άδικη κατανομή των πόρων για την περιφέρεια Θεσσαλίας επισημαίνοντας ότι αποτελεί ενίσχυση με “ψιλά δίφραγκα” που “πετάει” εκτός περισσότερους από 50 δικαιούχους στο Νομό Λάρισας.
“Ενεργήστε κατεπειγόντως για να ενισχυθεί με τα απαιτούμενα κονδύλια η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα όλοι οι κτηνοτρόφοι που πληρούν τις προϋποθέσεις, και σταματήστε να παίζετε με τις ζωές τους και το ψωμί που κερδίζουν με κόπο και ιδρώτα” τονίζει ο Γιώργος Κατσιαντώνης στο Βαγγέλη Αποστόλου που ζητά να ισχύσουν οι ίδιοι όροι για όλους τους δικαιούχους.
Η ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας Γιώργου Κατσιαντώνη έχει ως εξής:

Με ψίχουλα που φαντάζουν σταγόνα στον ωκεανό επιχείρησε να «ικανοποιήσει» η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τους δικαιούχους κτηνοτρόφους στο Πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας. Παρά τις όποιες εξαγγελίες, εν τούτοις η ανακατανομή πόρων για την Περιφέρεια Θεσσαλίας απεδείχθη ενίσχυση με «ψιλά δίφραγκα», καθώς αυξήθηκε μόνον κατά 236.000€, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να βλέπουν «κλειστές πόρτες» πάνω από 50 δικαιούχοι στο Νομό Λάρισας, και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα κριτήρια ένταξης στο Πρόγραμμα.
Μάλιστα, δημιουργείται μείζον θέμα από άποψης άνισης μεταχείρισης, καθώς με τα ίδια κριτήρια και μόρια, σε άλλες περιοχές της Χώρας οι κτηνοτρόφοι εντάσσονται στο Πρόγραμμα, καθώς υπήρξε ορθή ανακατανομή των πόρων που απαιτούνται ώστε να μην προκύψουν προβλήματα, πλην όμως τούτο δε συνέβη στην περίπτωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με άλλα λόγια, στην περίπτωση αυτή, ίσχυσε το «δύο μέτρα και δύο σταθμά», με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους δικαιούχους και τις μονάδες τους, οι οποίοι θα δουν για ακόμη μια φορά τις προβλέψεις τους να διαψεύδονται.
Επειδή επιβάλλεται να ισχύουν οι ίδιοι όροι, προϋποθέσεις και κριτήρια για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, με βάση, δε, αυτά να διενεργείται η εξέταση των αιτήσεών τους και να ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης ανεξαιρέτως όλων όσων πληρούν τις προϋποθέσεις στο Πρόγραμμα.
Επειδή τίθεται θέμα άμεσης ένταξης όλων των δικαιούχων που τελικώς δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, καθώς αυτό έχει κοινωνικό χαρακτήρα, απευθυνόμενο στην ειδική κατηγορία των κτηνοτρόφων όλης της Χώρας, και επομένως ως τέτοιο εμπίπτει στους κανόνες του ειδικού δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι επιβάλλεται να τηρούνται, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης όλων των δικαιούχων.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεστε άμεσα να ενεργήσετε συννόμως και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενισχυθεί με τα απαιτούμενα κονδύλια η Περιφέρεια Θεσσαλίας (ύψους περί τα 5 εκ. ευρώ επιπλέον της κατανομής που εμφανίζει σήμερα), προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας όλοι οι δικαιούχοι ανεξαιρέτως, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις?

Add Comment