5ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή»

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ
(ΕΝΑΝΤΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ)

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΕΝΤΟΡΕΣ»
ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Το 5ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή» είναι πλέον γεγονός και θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου 2017 στην Ελασσόνα. Για 3 μέρες, η καρδιά της παράδοσης, του πολιτισμού και των τεχνών θα βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, στην αυλή του Ολύμπου. Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις, συναυλίες θα ξετυλιχτούν όλα μαζί στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας με την στήριξη της Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας. Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και το Δίκτυο «Περραιβία» .

Ο Πολιτισμός δεν αποτελεί, όπως πολλοί πιστεύουν και λένε, πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και προτεραιότητα για να βγούμε από την κρίση. Όμως «Πολιτισμός» δεν είναι μόνο τα γράμματα και οι τέχνες, αλλά το σύνολο των εκφάνσεων μιας κοινωνίας, δηλαδή των κυρίαρχων αντιλήψεών της, των θεσμών και του τρόπου λειτουργίας τους, των καθημερινών συμπεριφορών, των πεπραγμένων της. Όχι μόνο αυτών που επαινούμε και μας καταξιώνουν. Αλλά και αυτών που καταδικάζουμε ή έστω συντηρούμε και μας κρατούν υποτελείς στην υπανάπτυξη ή σε σισύφειες προσπάθειες.

Για αυτό λοιπόν πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσα από τον πολιτισμό θα αρχίσει η ανάκαμψη της κοινωνίας μας. Αρκεί να δοθεί στις υγιείς δυνάμεις του πολιτισμού, η δυνατότητα να προσφέρουν και να κάνουν αυτό που χρόνια έκαναν. Ο πολιτισμός για τους έλληνες, για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία.
Τα αγαθά του πολιτισμού αποτελούν το αντίβαρο γνώσης και δημιουργίας απέναντι στην απαξίωση. Η δημιουργία του Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών, υλοποιήθηκε με αυτό τον στόχο. Να δώσει διέξοδο και προοπτική. Πατώντας σε γερές βάσεις (τους νέους ανθρώπους) και με σαφή πολιτική, πρόγραμμα, στρατηγική και στόχους να πάει όσο πιο μακριά τα πολιτιστικά δρώμενα “… στου Ολύμπου την αυλή”.
Ξεκινήσαμε σιγά – σιγά το 2013 να μπουσουλάμε. Το 2014 σταθήκαμε όρθιοι. Το 2015 κάναμε το πρώτο μας βήμα. Κάθε χρόνο θα βάζουμε και ένα μεγαλύτερο στόχο. Θέλουμε πολλά να κάνουμε, αλλά χωρίς βιασύνη. Έχουμε πολλές ιδέες και οράματα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, όσο επίπονη και αν είναι για μας. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε… και είμαστε σίγουροι… Στην προσπάθειά μας φέτος είναι μαζί μας η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ο Δήμος Ελασσόνας και οι δεκάδες χορηγοί και υποστηρικτές μας και τους ευχαριστούμε όλους θερμά.
Ευχαριστούμε επίσης την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» για την αμέριστη βοήθεια που μας προσφέρει καθώς και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» για την ηθική στήριξή του.
Σας προσκαλούμε όλους λοιπόν στις εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή».
– – – –
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή».

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ «…στου Ολύμπου την αυλή»

ΩΡΑ: 7.30 μ.μ.
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

ΩΡΑ: 8.30 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ
ΕΝΑΝΤΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
«Το φυσικό τοπίο αποκαλύπτει τα μυστικά του…»

ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Οι χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, του συγκροτήματος “Centro de Tradicoes Gauchas Sentinela da Querencia” από τη Santa Maria – Rio Grande do Sul από τη Βραζιλία και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα MorescaNova Compagnia Canto Folkpopolare από τη νότια Ιταλία καθώς και 2 ακόμα ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα θα ζωντανέψουν με τραγούδια και χορούς του τόπου τους «την αυλή του Ολύμπου». Τις χορευτικές ομάδες θα τις συνοδέψουν οι δεξιοτέχνες μουσικοί.

ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ «…στου Ολύμπου την αυλή»

ΩΡΑ: 6.30 μ.μ. – 8.00 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΕΥΑ ΒΑΣΔΕΚΗ

ΩΡΑ: 8.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ

«ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ»

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών από όλο τον κόσμο με συνοδεία μουσικής. Αφήγηση: Χριστίνα Βράκα (Ηθοποιός) , Κανονάκι: Αλέξης Κωνσταντίνου . Μια μικρή παρουσίαση της παράστασης που θα γίνει το χειμώνα για μικρούς και μεγάλους φίλους των λαϊκών παραμυθιών μας.

ΩΡΑ: 9.00 μ.μ. – 11.00 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ

Συναυλία με τα συγκροτήματα «EMPRIME» και «ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΤΖΟΡΕ»
Pop, Rock, Swing, Rock n Roll, Έντεχνο

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ «…στου Ολύμπου την αυλή»

ΩΡΑ: 7.30 μ.μ.
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Οι χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, του συγκροτήματος “Centro de Tradicoes Gauchas Sentinela da Querencia” από τη Santa Maria – Rio Grande do Sul από τη Βραζιλία και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα MorescaNova Compagnia Canto Folkpopolare από τη νότια Ιταλία, 2 ακόμα ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα και η παραδοσιακή χοορωδία της Λ.Α.Ε.Ε. θα ζωντανέψουν με τραγούδια και χορούς του τόπου τους «την αυλή του Ολύμπου». Τις χορευτικές ομάδες θα τις συνοδέψουν οι δεξιοτέχνες μουσικοί.

ΩΡΑ: 11.00 μ.μ.
ΛΗΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παραδοσιακό Γλέντι για όλο τον κόσμο

Όλοι οι καλεσμένοι και οι θεατές γινόμαστε ένας μεγάλος κύκλος και χορεύουμε για να αποχαιρετίσουμε τους καλεσμένους μας

Οργάνωση Εκδηλώσεων: Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας
Με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας
Οργανωτική Υποστήριξη – Επιμέλεια Εκδηλώσεων : Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ».
Ηθική Στήριξη: ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

5ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών
«… στου Ολύμπου την αυλή»
28-30 Αυγούστου 2017

Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή» και επιδιώκοντας την αποτύπωση ιδιαίτερων πτυχών του φυσικού τοπίου της χώρας μας, προτίθεται να διοργανώσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Το φυσικό τοπίο αποκαλύπτει τα γοητευτικά μυστικά του….». Στόχος της έκθεσης είναι η δραστηριοποίηση νέων φωτογράφων στην ανάδειξη των φυσικών τοπίων της πατρίδας μας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Φεστιβάλ (πλατεία Λαού, Ελασσόνα) από 28-30 Αυγούστου 2017.

Δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, καθώς και κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης. Κάθε ενδιαφερόμενη/ος μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 5 φωτογραφίες. Η υποβολή των φωτογραφιών θα γίνεται από την 12/8/2017 έως 20/8/2017. Επίσης, κάθε ενδιαφερόμενη/ος καλείται να συμπληρώσει και να υποβάλει τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, συνοδευόμενη από το φωτογραφικό υλικό. Μετά την παραλαβή του υλικού θα σταλεί επιβεβαίωση παραλαβής στο e-mail που έχει δηλωθεί στην αίτηση.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: laografiki@gmail.com  συνοδευόμενες από τα εξής στοιχεία: Όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail, τοποθεσία που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία καθώς και τίτλος ή κείμενο για την λεζάντα της. Η συμμετοχή στην έκθεση είναι δωρεάν. Υπεύθυνοι έκθεσης: Τσιγιάννης Βασίλης, Αναγνωστάκης Σπύρος, Σαμώτας Ιωάννης (Τηλ. Επικοινωνίας: 6974550560 ).

Οι όροι συμμετοχής στην έκθεση περιλαμβάνουν τα εξής:
Στην έκθεση θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν ανάλυση τουλάχιστον 5 Mpixels (2560x 1920), καθώς και μορφή αρχείου jpg με μέγεθος έως 30MB. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός της φωτογραφίας που θα υποβάλλει, καθώς και κύριος του πνευματικού δικαιώματος για αυτή. Πάνω στη φωτογραφία δεν θα πρέπει να υπάρχει υδατογράφημα (watermark) και ειδικά σύμβολα, όπως κάποιο διακριτικό κλπ. Προτείνεται το ψηφιακό υλικό που θα αποσταλεί να έχει τη μορφή ονομασίας αρχείου: (επίθετο κενό όνομα σε λατινικό αλφάβητο)_(αύξων αριθμός φωτογραφίας) π.χ. gianakopoulos kostas_1.

Επισημαίνεται ότι από το υλικό που θα υποβληθεί θα επιλεγούν έως 30 φωτογραφίες, οι πλέον αντιπροσωπευτικές σε σχέση με το θέμα της έκθεσης, οι οποίες θα εκτυπωθούν σε μορφή αφίσας (poster) – Α3, προκειμένου να αναρτηθούν στην έκθεση. Το υλικό αυτό η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας θα έχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει ως αρχειακό υλικό, καθώς ακόμη και θα μπορεί να το διαθέσει για άλλες δράσεις του συλλόγου. Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν για την έκθεση του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν και στο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ με φωτογραφικό υλικό και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες. Το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ θα αναλάβει τη δημοσιότητα και προβολή των φωτογραφιών του φεστιβάλ μέσα από τη τακτική και συνεχή διάχυση δημοσιογραφικού υλικού στα μέσα επικοινωνίας. Με την κατάθεση της αίτησης ο καλλιτέχνης βεβαιώνει ότι έχει λάβει γνώση και αποδέχεται πλήρως τους παραπάνω γενικούς όρους συμμετοχής του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Λ.Α.Ε.Ε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΜΩΤΑΣ

Add Comment