Μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας υποδέχτηκε στη βουλή ο Χαρακόπουλος

Μάξιμος: Να διδαχθούμε από τον Καποδίστρια! – Η ιστορία πολύτιμο εφόδιο για το αύριο!

Στην αξία της διδασκαλίας της ιστορίας «η οποία δεν είναι μόνο γνώση του παρελθόντος αλλά και πολύτιμο εφόδιο για να αποφύγουμε την επανάληψη λαθών του παρελθόντος» αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσορίζοντας στη Βουλή 41 μαθήτριες και μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Με αφορμή την ξενάγηση των παιδιών στην αίθουσα όπου εκτίθενται ενθυμήματα και τεκμήρια της εποχής του Ιωάννη Καποδίστρια, ο Θεσσαλός πολιτικός είπε ότι «εύστοχα ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας με το λιτό του βίο, την προσφορά στην πατρίδα και το τραγικό του τέλος θεωρείται ο “Άγιος της πολιτικής”. Η περίπτωση του Καποδίστρια δείχνει ότι ως λαός είμαστε ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο! Ο Καποδίστρια εγκατάλειψε τα ευρωπαϊκά σαλόνια και ήρθε στην καθημαγμένη Ελλάδα, προκειμένου να εργαστεί με αυταπάρνηση για την πατρίδα. Και το “ευχαριστώ” ήταν κάποιοι συμπατριώτες του να τον δολοφονήσουν».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με τις ευχές του για «καλή πρόοδο» προέτρεψε τα παιδιά «να αγαπήσετε την ιστορία και θα αντλήσετε χρήσιμα διδάγματα από αυτήν».
[wpg_thumb]
Τις μαθήτριες και τους μαθητές του 23ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας συνόδευαν ο διευθυντής κ Νικόλαος Κοσμάνος και οι δασκάλες κα Ευγενία Οικονόμου και κα Ευαγγελία Πάππου.

Add Comment