Παρουσίαση του βιβλίου “Φάλτσο η πορεία” της Κυριακής Γεροζήση στην Αθήνα

gerozhsh-faltso

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, η παρουσίαση του βιβλίου της Κυριακής Γεροζήση, «ΦΑΛΤΣΟ Η ΠΟΡΕΙΑ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εντός.

Στη διάρκεια μιας ξαφνικής καταιγίδας, μια επιτυχημένη επιστήμονας σε διακοπές στη Σαντορίνη, παρασύρεται στ’ ανοιχτά. Πού θα οδηγήσει αυτή η περιπέτεια; Τι συνδέει τη φιλόδοξη Ελληνίδα μ’ έναν Κύπριο καλλιτέχνη που θαλασσοδέρνεται στην ίδια περιοχή; Πού συναντιούνται οι πορείες τους, ποια εμπόδια τους κλείνουν το δρόμο; Στη δίνη των γεγονότων του τελευταίου μισού αιώνα, μεγάλοι έρωτες και δραματικά γεγονότα, συνθέτουν τον καμβά της περιπετειώδους ρεαλιστικής, μυθοπλασίας του αισθηματικού, ψυχολογικού, ελπιδοφόρου, μυθιστορήματος. Ο αναγνώστης ταξιδεύει στην Αθήνα του 1965, της δικτατορίας, της πρόσφατης κρίσης, το Παρίσι του Γαλλικού Μάη, τη Χιλή του Πινοσέτ, την Κύπρο του Αττίλα και των ημερών μας. Γνωρίζει τις ομορφιές του νησιού, τη ζωή του λαού της, την ιστορία και τους κοινωνικούς αγώνες, την Τουρκική εισβολή του 1974, την αντίσταση, την κατοχή της βόρειας Κύπρου, τις πόλεις φαντάσματα, την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της, το προσφυγικό, τους αγνοούμενους…

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νεοκλής Γαλανόπουλος, δικηγόρος, λογοτέχνης, μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.), ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, μαθηματικός, λογοτέχνης, μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.) και η Μαριάνθη Αλειφεροπούλου-Χαλβατζή, γιατρός, συγγραφέας, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Η Κυριακή Γεροζήση γεννήθηκε στη Λάρισα, έζησε στην Αθήνα και το Παρίσι. Χημικός, διδάκτορας Βιοχημείας και Επιστημών, έχει πλούσιο επιστημονικό συγγραφικό-ερευνητικό έργο και πανεπιστημιακή διδακτική δραστηριότητα. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.). Λογοτεχνικά έργα: «Αναδρομή στο χώρο και το χρόνο – Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βαγδάτη» (Σύγχρονη Εποχή 2005, 2006) – «Μαύρο και Κόκκινο της Φωτιάς – Κρασί με στρυχνίνη» (Εντός 2011, 2012) – «Φάλτσο η Πορεία» (Εντός 2015) – «Σκιά της Αλήθειας» (Μ. Σιδέρης, 2016). Συμμετέχει στα αστυνομικά συλλογικά έργα «Κλέφτες και Αστυνόμοι» (Ψυχογιός 2013) και «Ο Τόπος πρόδωσε τον Ένοχο» (Τόπος 2014).

Add Comment