Στο πάρκο Δεινοσαύρων το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης

Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΕΙΔΙΚΟ 3 [800x600]

Μια διαφορετική εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε πρόσφατα το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης Ελασσόνας, αφού περπάτησε και ξεναγήθηκε στο πάρκο Δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη!
Πρώτη στάση στο Πλατανόδασος Κατερίνης, όπου τα παιδιά με τις οικογένειές τους, έπαιζαν και απόλαυσαν την φύση και το ζωολογικό κήπο που υπάρχει στο χώρο.
Στη συνέχεια, σειρά είχε η μετάβαση στο πάρκο Δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν, σε παλαιολιθικό σπήλαιο αυθεντικών απολιθωμάτων ζώων εκείνης της εποχής.
Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος και την επιβλητική παρουσία των προϊστορικών ζώων του πάρκου, σε φυσικό μέγεθος και ξεναγήθηκαν σε σπήλαιο όπου υπήρχε αναπαράσταση της ζωής των προϊστορικών ανθρώπων.
[wpg_thumb]
Μετά χαλάρωσαν και έπαιζαν στον παιδότοπο που υπάρχει στο χώρο και στη συνέχεια απόλαυσαν το γεύμα τους και τον περίπατό τους δίπλα στη θάλασσα, στον Μακρύγιαλλο Πιερίας.
Ήταν μια μέρα…με πλεόνασμα νέων εμπειριών, γεμάτη έντονες εικόνες που τελείωσε αφήνοντας όμορφα συναισθήματα στις ψυχές όλων, μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών.
Να σημειωθεί ότι το Ειδικό Σχολείο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο της Γαλανόβρυσης Ελασσόνας λειτουργεί από το 2005. Ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και εξυπηρετεί τις ανάγκες της επαρχίας Ελασσόνας. Φοιτούν φέτος σε αυτό 12 μαθητές ηλικίας 4-14 ετών.

Add Comment