Το μέλλον του βόλεϊ είναι εδώ!

Στον Γυμναστικό Σύλλογο Ελασσόνας το μέλλον της Α’ ομάδας γυναικών αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η αφοσίωση του Συλλόγου στην εξέλιξη νεαρών αθλητών και αθλητριών του βόλεϊ που θα τις στελεχώσουν μελλοντικά, επιτυγχάνεται με τη σωστή προετοιμασία.
Επιδιώξεις
Οι Ακαδημίες του Γ. Σ. Ελασσόνας έχουν στόχο την ανάπτυξη, εξέλιξη και ανάδειξη αθλητριών του βόλεϊ για τη στελέχωση της A’ ομάδας και λειτουργούν σε σύγχρονα και επιστημονικά πρότυπα. Επίσης, βασική επιδίωξη των Ακαδημιών είναι και η σωστή, υγιής διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας μακριά από τις κακές συνήθειες και τους “πειρασμούς” του σύγχρονου τρόπου ζωής. Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με σχεδιασμό, οργάνωση και τη συνεχή διαδικασία βελτίωσης, ανάπτυξης και εξέλιξης της ποιότητας των προπονητικών μας προγραμμάτων.
Ανασυγκρότηση
Ο προγραμματισμός των Ακαδημιών 2011-2012 έγινε με γνώμονα την αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής, θέτοντας σωστές βάσεις για τη συνέχεια. Η αναβάθμιση αφορά όλους τους τομείς όπως, τα γήπεδα προπονήσεων, τους προπονητές, τα προπονητικά προγράμματα, αλλά και ολόκληρη τη δομή της ακαδημίας.
Με τη δημιουργία μιας νέας και αφοσιωμένης ομάδας αποτελούμενης από έμπειρο προσωπικό (επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, προπονητές) και με τη στενή τους συνεργασία, διασφαλίζονται στις Ακαδημίες τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα. Για το σκοπό αυτό υπάρχει διαρκής παρακολούθηση κι επίβλεψη, όχι μόνο των αθλητριών του βόλεϊ, αλλά και των προπονητών των Ακαδημιών.
Προσόντα / Επιμόρφωση προπονητών
Όλοι οι προπονητές που εργάζονται στις Ακαδημίες έχουν τουλάχιστον την καλύτερη εκπαίδευση που απαιτείται, έχουν εξειδικευτεί στον τομέα του παιδικού βόλεϊ. Επίσης, για τη συνεχή τους επιμόρφωση κι ενημέρωση παρακολουθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια και διαλέξεις για όλα τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν την προπονητική, την αθλητική διατροφή, τις πρώτες βοήθειες, την ψυχολογία και τους κανονισμούς πετοσφαίρισης (βόλεϊ).

Εγκαταστάσεις / Προπονητικός σχεδιασμός
Ο Γ. Σ. Ελασσόνας προπονείται σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Περιφέρειας, με τη χρήση του πλέον σύγχρονου αθλητικού εξοπλισμού και με αναβαθμισμένα προπονητικά προγράμματα, ενισχύοντας έτσι ένα θετικό περιβάλλον μάθησης του σύγχρονου βόλεϊ.
Εξελίσσεται ένας ειδικός προγραμματισμός, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της κάθε ηλικιακής φάσης, από αυτή τη πρώτη της προσχολικής και σχολικής παιδικής ηλικίας (έως 12 ετών) μέχρι και την εφηβική ηλικία (18 ετών) για την επιστημονικά ορθή καλλιέργεια του αθλήματος, που καταλήγει στην αγωνιστική ολοκλήρωση της αθλήτριας ή και τη στελέχωση της στη Α’ ομάδα.
Προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία (5- 7 ετών):
? δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης της Ελασσόνας,με κύρια χαρακτηριστικά το ειδικό ασκησιολόγιο και το ανάλογα προσαρμοσμένο γιαυτή την ηλικία, αθλητικό υλικό, ήδη τα πρώτα είκοσι κορίτσια απολαμβάνουν τις παιχνιώδες δραστηριότητες του προγράμματος…
Παιδική ηλικία (8 – 12ετών): κύριοι στόχοι του προπονητικού πλάνου είναι:
? η ανάπτυξη των συναρμοστικών ικανοτήτων,
? η καλλιέργεια και η αυτοματοποίηση των τεχνικοτακτικών δεξιοτήτων με έμφαση στην προσωπική βελτίωση και όχι στη νίκη.
. Πρωτεύον στόχος κατά την παιδική ηλικία είναι:
? η προσωπική βελτίωση του κάθε αθλητή και αθλήτριας του βόλεϊ ξεχωριστά (κυρίως στις τεχνικές δεξιότητες),
? όπως επίσης η προσπάθεια,
? η πειθαρχία και
? η σταδιακή ένταξη και αρμονική συμβίωση στο σύνολο.
Εφηβική ηλικία (13 – 18 ετών):
? αρχίζει η εξειδικευμένη βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων, χωρίς όμως να παραμελούνται οι τεχνικοτακτικές δεξιότητες και η νίκη ξεκινάει να έχει μεγαλύτερη σημασία.
? Επιπλέον, εκτός από την εκμάθηση όλων των συστημάτων του βόλεϊ, οι ομάδες των Ακαδημιών που συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΟΠΕ εφαρμόζουν και συστήματα της πρώτης ομάδας για την ευκολότερη ένταξή τους μελλοντικά στην πρώτη ομάδα.


Τα οφέλη της Ακαδημίας μας
Στις Ακαδημίες μας δίνουμε μεγάλη έμφαση στην πειθαρχία, την καλή συμπεριφορά και δημιουργία κλίματος χαράς και διασκέδασης.. Οι υπεύθυνοι προπονητές παρακολουθούν και καταγράφουν όχι μόνο για τις ικανότητες τους στο βόλεϊ, αλλά και τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις. Επιπλέον, όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ πριν ενταχθούν, αλλά και σε τακτά χρονικά διαστήματα μετά, περνάνε από συνεχείς ιατρικούς ελέγχους για να διασφαλίζεται η υγεία και η σωστή τους ανάπτυξη.
Οι Ακαδημίες του Γ. Σ. Ελασσόνας μπορούν να παρέχουν όλα τα εφόδια για να γίνει κάποιος ολοκληρωμένος πετοσφαιριστής , παρέχοντάς του τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης (εκπαίδευσης – εγκαταστάσεων). Έως σήμερα στις Ακαδημίες του Γ. Σ. Ελασσόνας παρακολουθούν περισσότερα από 100 κορίτσια ηλικίας 7-12 ετών, ενώ στα αγωνιστικά τμήματα (κατηγορίες, Νεανίδων, Πανκορασίδων και Κορασίδων) προπονούνται και συμμετέχουν σε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων όπου μάλιστα και το αγωνιστικό έτος 2009-10 οι ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ τερμάτισαν ΤΡΙΤΕΣ στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Οι Ακαδημίες είναι η μεγαλύτερη ”επένδυση” του Τμήματος, καθώς μέσα από αυτές έχουν αναδειχθεί τελευταία αρκετά ταλέντα ..

Ειδήσεις και θέματα σχετικά  με το τμήμα volleyball στο blog: http://volleyballelassona.blogspot.com/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Το πρόγραμμα των Ακαδημιών θα είναι:
ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ………….19:00 έως 20:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ………..14:00 εως 16:00
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:
Παναγιώτου Βάιος …………Προπονητής Γυναικείας ομάδας- Κορασίδων Α’.και ακαδημιών
3ης ηλικιακής    Φάσης (12-15ετών)
Πλιάκα Βάσω………………..Προπονήτρια -,Παγκορασίδων Α’και Κορασίδων Β’
Μπούσια Χάιδω…………….Προπονήτρια Παγκορασίδων Β’, και Ακαδημιών
1ης και 2ης ηλικιακής Φάσης(9-12 ετών).

ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ 2011-12
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΓΟΡΙΩΝ –ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Ξεκίνησαν και επίσημα, οι ακαδημίες εκμάθησης  βόλεϊ, σε αγόρια και κορίτσια Δημοτικού Σχολείου, του Γ.Σ.Ε.Ελασσόνας το Σάββατο 17/9 /2011 στο κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας.
Η έναρξη της όμορφης αυτής εκδήλωσης, ξεκίνησε με την δημιουργία ομάδων από τα παιδιά, οι οποίες και συμμετείχαν στο τουρνουά.. Αρχικά όμως, όλα τα παιδιά, συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν σε κάποια  ψυχοκινητικά παιχνίδια, με τη χρήση μπαλονιών , στεφανιών και άλλων μέσων, όπου  όλα μαζί διασκέδασαν και συγχρόνως απόλαυσαν αυτά τα παιχνίδια ..

Στη συνέχεια αφού χωρίστηκαν σε 20 ομάδες των 5 ατόμων,  συμμετείχαν στο τουρνουά και στα 6 ειδικά κατασκευασμένα  ΄΄φιλεδάκια ΄΄ του αγωνιστικού χώρου, παίζοντας η κάθε ομάδα από 3 παιχνίδια των 2 σετ.
Νικήτρια ομάδα φυσικά, δεν ανακηρύχθηκε καμία, αφού οι αγώνες δεν είχαν ανταγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι μαζί αγωνίστηκαν μόνο για τη συμμετοχή δηλώνοντας όλοι, πως νικητής της σημερινής ημέρα είναι το ..ΒΟΛΕΙ!!!

Οι ακαδημίες του Γ.Σ.Ε.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ είναι από τις καλύτερες και πιο οργανωμένες στο χώρο του βόλεϊ πανελλαδικά,  συμμετέχουν περίπου 100 παιδιά, στα οποία και παρέχονται εκπαίδευση με καταρτισμένους  επιστημονικά προπονητές ειδικότητας βόλεϊ, διοργανώνονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 3 τουρνουά και ένας από του βασικούς στόχους της ακαδημίας είναι να αναδειχθούν και τα ταλέντα που θα επανδρώσουν αγωνιστικά τις ομάδες του Συλλόγου και ιδιαίτερα τη Γυναικεία ομάδα, η οποία από φέτος θα εκπροσωπεί την Πόλη της Ελασσόνας στα σαλόνια των Εθνικών Κατηγοριών και ειδικά της Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!
Εξάλλου από αυτή την ακαδημία έχουν αναδειχθεί αρκετά ταλέντα τα οποία εκπροσώπησαν την Ελασσόνα και το Σύλλογο σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και σε Εθνικές κατηγορίες. Φυσικά οι εγγραφές συνεχίζονται και οι προπονήσεις πραγματοποιούνται 3 φορές την εβδομάδα
:
ΔΕΥΤΕΡΑ   7:00μ.μ.  – 8:00μ.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ   7:00μ.μ. – 8:00μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  7:00μ.μ.  – 8:00μ.μ.
Στο τέλος του τουρνουά πραγματοποιήθηκε κλήρωση με δώρα για τα όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και η μεγάλη τυχερή της ημέρας ήταν η Χρυσούλα Πούρικα που κέρδισε ένα ποδήλατο.

Όποιο κορίτσι ή αγόρι επιθυμεί να εγγραφεί και να μάθει τα μυστικά του βόλεϊ  μπορεί να έρθει στο χώρο του Γυμναστηρίου στις ώρες των προπονήσεων  ή να επικοινωνήσει στα τηλ..6946008434 και  24930 22914….
΄΄HAPPY HOUR FOR VOLLEY΄΄

HAPPY HOUR FOR VOLLEY”
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
΄΄HAPPY HOUR FOR VOLLEY΄΄ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5 – 8 ΧΡΟΝΩΝ
Το τμήμα του ΄΄happy hour for volley΄΄, ξεκίνησε και φέτος
το πρόγραμμα του στο σύλλογο μας και απευθύνεται σε παιδάκια 5 – 8 χρονών.
Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, είναι βασισμένο στη δημιουργία με
παιχνίδια προσαρμοσμένα στην ηλικία τους και διασκεδαστικές ασκήσεις κύρια
με μπαλόνια, ειδικές ελαφριές μπάλες του βόλεϊ και ΄΄φιλεδάκια΄΄ προσαρμοσμένα
στο ύψος των μικρών αθλητριών.
Μέσω αυτού του θαυμάσιου τρόπου τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν
τις αθλητικές δραστηριότητες και παράλληλα εξελίσσουν τις συναρμοστικές
τους ικανότητες (ισορροπία, κατεύθυνση, ρυθμό, συναίσθηση σώματος).
Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την εξέλιξη του παιδιού.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κορίτσια 4 – 8 χρονών και διδάσκεται
από εκπαιδευτικούς με εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο και ήδη
το εφαρμόζουν για 4η συνεχή χρονιά στο Σύλλογο.
Παροτρύνουμε τους γονείς να εντάξουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό
και ειδικότερα στο άθλημα του βόλεϊ, σε μια οργανωμένη, επιστημονική
και ταυτόχρονα απολαυστική διαδικασία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ:
ΔΕΥΤΕΡΑ –ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ………….19:00 έως 20:00
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:
6946008434

Add Comment