Αντάμωσαν παράδοση και βροχή στην Τσαριτσάνη!

ΤΑ «ΜΟΥΣΚΕΨΕ» Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΧΟΡΟΣ 2015 (2)

Αντάμωσαν τα ζωηρά χρώματα, οι ήχοι της παράδοσης και…η βροχή στην ιστορική κωμόπολη της Τσαριτσάνης, πρόσφατα, στην καθιερωμένη «Συνάντηση Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Τμημάτων», που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης.
Η δυνατή βροχή που έπεφτε από το πρωί, τα …«μούσκεψε» στην κυριολεξία, αλλά δεν πτόησε τους διοργανωτές και δεκάδες νεαρούς χορευτές – χορεύτριες από 20 Χορευτικές Ομάδες(από διάφορες περιοχές του Νομού Λάρισας), που έκαναν την χορευτική παρέλαση και σύντομη ενδεικτική εμφάνιση στην πλατεία της Τσαριτσάνης, κάτω από τους ήχους της παραδοσιακής κομπανίας του Γιάννη Ζιάκου, αλλά και με την παρουσία των επισήμων και εκατοντάδων κατοίκων…κάτω από ομπρέλες!
[wpg_thumb]
Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι στην παραδοσιακή Συνάντηση της Τσαριτσάνης εμφανίστηκαν οι παρακάτω σύλλογοι – φορείς του Νομού Λάρισας:
Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης / Δήμος Ελασσόνας / Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας / Μορφωτικός Σύλλογος Δρυμού / Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης / Σύλλογος Κρανιωτών Ν. Λάρισας «Η Ξηροκρανιά» / Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βλαχογιαννίου / Πολιτιστικός Σύλλογος Αρβανιτοβλάχων Αργυροπουλίου / Εξωραϊστική Λέσχη Φιλιππούπολης / Χορευτική Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα / Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωρίου / Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Συκέας / Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού / Μορφωτικός Σύλλογος Γλαύκης / Μορφωτικός Σύλλογος Συκουρίου / Λέσχη Πολιτισμού Νεάπολης / Λέσχη Πολιτισμού Χαραυγής / Χορευτικό Τμήμα Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ / Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου.
Ενδεικτική της διάθεσης που υπήρχε στις εκδηλώσεις είναι η δήλωση στην «Ε» των μελών της διοίκησης του «οικοδεσπότη» Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης και του χοροδιδασκάλου που είχε την επιμέλεια τους Θανάση Ζιώγα: «Αν και μας τα χάλασε ο καιρός, ήταν μια ξεχωριστή μέρα με έντονο παραδοσιακό χρώμα για την Τσαριτσάνη. Έστω και για λίγη ώρα, οι μικροί χορευτές – χορεύτριες παρά το βροχερό καιρό έδειξαν την αγάπη τους για την παράδοση. Τους ευχαριστούμε! Όσο για τη Συνάντηση Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Τμημάτων έχει γίνει πια θεσμός για την περιοχή, έχοντας ως σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα πως ο πολιτισμός και η διάδοση του, αποτελεί μέλημα και καθήκον όλων μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη παραδοσιακή μας Συνάντηση…».

Add Comment