Στο φεστιβάλ Καρπενησίου η Παιδική Χορωδία Ελασσόνας

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ χορωδιών της χώρας θα λάβει μέρος η Παιδική Χορωδία Δήμου Ελασσόνας από 28 μέχρι 30 Ιουνίου 2014 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ και μαέστρου Γιώργου Ξενάκη.
Το 18ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”, αποτελούν μέρος ενός σημαντικού θεσμού υψηλού επιπέδου στον χώρο της χορωδιακής μουσικής που έχει αναπτυχθεί στον ελλαδικό χώρο. Κατά τη διάρκεια του, το Καρπενήσι γίνεται πόλος έλξης για περισσότερους από 800 φίλους της χορωδιακής τέχνης από ολόκληρο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός διοργανώνονται από το 1988 από το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου “Antonio Vivaldi. Τα τελευταία χρόνια συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Καρπενησίου. Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν συνολικά 18 χορωδίες, δέκα από την Ελλάδα και οκτώ από το εξωτερικό (Κύπρος, Ισραήλ, Βουλγαρία, Γαλλία και Κένυα).
Η Παιδική Χορωδία της Ελασσόνας θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δείγμα του ρεπερτορίου της με διάφορα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από την εποχή του Μεσαίωνα έως και σήμερα. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Η Παιδική Χορωδία Δήμου Ελασσόνας θα «κλείσει» τη φετινή πλούσια καλλιτεχνική της δραστηριότητα στη Λάρισα την Τρίτη 1η Ιουλίου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 95 χρόνια εθελοντικής προσφοράς της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Λάρισας στα πλαίσια του «14ου Φεστιβάλ Πηνειού».

Add Comment