Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ελασσόνα

«Οι επαναστάσεις δεν γίνονται με εκλογικά ποσοστά!»
Του Γιάννη Μουκίδη

«Οι επαναστάσεις δεν γίνονται με ποσοστά στις εκλογές. Τα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε μεγάλες και ραγδαίες εξελίξεις…». Αυτό υποστήριξε, ανάμεσα στα άλλα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. κ. Ελισσαίος Βαγενάς, που μίλησε σε εκδήλωση της Αχτιδικής Επιτροπής Ελασσόνας του Κ.Κ.Ε. στο Δημαρχείο, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του κόμματος ενόψει του 19ου Συνεδρίου.
[wpg_thumb]
Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Ελισ. Βαγενάς τόνισε:
«Αυτοί που μιλούν για την ΑΟΖ, κρύβουν από τον Ελληνικό λαό πως άλλο είναι η ανακήρυξη της, άλλο η οριοθέτηση της και άλλο η άντληση των κοιτασμάτων. Ο φυσικός πλούτος να πηγαίνει προς όφελος των εργαζομένων και όταν ξεκινήσει να αντλείται δεν σημαίνει πως θα βοηθήσει τους εργαζόμενους. Να κουμπωνόμαστε όταν ακούμε τα περί ΑΟΖ. Αυτός ο πλούτος είναι το μήλον της έριδος από άλλες δυνάμεις, αντικρουόμενα σχέδια εταιριών, μεγάλων μονοπωλίων και οικονομικών συμφερόντων που παίζονται στην περιοχή. Πρόκειται για ένα μεγάλο κουβάρι αντιθέσεων, που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αιματοχυσίες και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τα μονοπώλια και η εξουσία τους γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δυστυχώς, η χώρα μας έχει ανοιχτά μέτωπα, με την Τουρκία(«καζάν – καζάν: συνεκμετάλλευση με αμοιβαίο όφελος). Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πολεμικών συγκρούσεων. Υπάρχει ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε: μπράβο στους Κύπριους που ξεκίνησαν στις ΑΟΖ. Όλοι τους φωτογράφιζαν αυτό τον άξονα. Ο Νετανιάχου ζήτησε συγνώμη από τους Τούρκους, ο Ερντογάν αποδέχθηκε τη συγνώμη και …έγινε φτερά ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.
Το ΚΚΕ εκτιμά ότι εκείνες οι δυνάμεις που λένε πως έχουμε να κάνουμε με προδότες και κλέφτες, προκαλούν σύγχυση στον κόσμο. Αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα συμφέρουν και την αστική τάξη της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ, την πολιτική του ανασύνθεση, ένα μεταλλαγμένο ΚΚΕ, τη συρρίκνωση του, που να μην μπορεί να παίξει διακριτό ρόλο στο χώρο. Το Συνέδριο του Κόμματος δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές αλλά ευρύτερα τους εργαζόμενους και τον λαό, που υποφέρει. Αρνηθήκαμε την συμμετοχή μας σε μια αστική Κυβέρνηση. Το τρένο δεν μπορεί να στρίψει, κινείται στις ίδιες ράγες.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο διδάσκουν και δείχνουν. Θέλει καθημερινό αγώνα. Ένας αγώνας με συγκεκριμένους στόχους πάλης, που εμείς τον διεξάγουμε ενιαία, και όχι αποσπασμένα, από τον αγώνα για την εξουσία. Οι επαναστάσεις δεν γίνονται με ποσοστά στις εκλογές. Ο κόσμος πιστεύει και εμείς πρέπει να του πούμε την αλήθεια. Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει αλλαγές…από τον καναπέ».

Add Comment