Γοήτευσε το κοινό των Φαρσάλων η Δημοτική Χορωδία

Μία εξαιρετική εκδήλωση διοργάνωσαν ο ΟΠΑΚΠΑ δήμου Φαρσάλων και η Δημοτική χορωδία Φαρσάλων το περασμένο Σάββατο 2 Μαρτίου στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο της πόλης. Μια ρομαντική μουσική περιπλάνηση σε επιλεγμένα νοσταλγικά τραγούδια του περασμένου αιώνα με τον τίτλο «πάμε σαν άλλοτε».
Στο πρώτο μέρος του προγράμματος η σοπράνο Μαρία Ρουκά και ο τενόρος Αστέριος Τσέτσιλας τραγούδησαν ελαφρά τραγούδια και άριες από οπερέτες της περιόδου από το τέλος των βαλκανικών πολέμων μέχρι και λίγο πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο με συνοδεία πιάνου από τον μαέστρο της δημοτικής χορωδίας Κωνσταντίνο Μάτη, οι οποίοι και αποθεώθηκαν από το φιλόμουσο κοινό.
[wpg_thumb]
Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο σύλλογος φίλων δημοτικής χορωδίας Φαρσάλων, μέσα σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα, τίμησε τον αείμνηστο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΥΤΗ ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του συλλόγου. Για το έργο και τη μεγάλη του προσφορά, όχι μόνο στο σύλλογο αλλά και στην πόλη των Φαρσάλων γενικότερα, μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων της δημοτικής χορωδίας Φαρσάλων κ Γιάννης Μαλέτσικας, ο οποίος και απένειμε τιμητική πλακέτα στην κ Λέτα Μπούτη, σύζυγο του τιμώμενου.
Στη συνέχεια του προγράμματος η δημοτική χορωδία ερμήνευσε γνωστά τραγούδια περιγράφοντας τη μετάβαση από την οπερέτα στο έντεχνο λαϊκό θεατρικό και κινηματογραφικό τραγούδι και στο αρχοντορεμπέτικο καλύπτοντας την χρονική περίοδο μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του΄50. Έκπληξη της βραδιάς ο συμπολίτης μας κ Πέτρος Πετσεπές που τραγούδησε με μοναδικό τρόπο τραγούδια των Γούναρη και Μαρούδα καθώς και η εμφάνιση χορωδών στο ρόλο του σολίστα, οι οποίοι κέρδισαν το ενθουσιώδες και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
Τη χορωδιακή και πιανιστική επεξεργασία των τραγουδιών καθώς και την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης είχε ο μαέστρος κ. Κωνσταντίνος Μάτης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχιερατικός πατήρ Ηλίας Γώγος, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων κ Κων. Δερλός, οι δημοτικοί σύμβουλοι ο κ Ν. Τριανταφύλλου, η κ Δ. Συροπουλου, ο κ Σ. Ταστεμίρογλου, η κ Μ. Ιφου, ο κ Ε. Κατσιαούνης και ο κ Ν. Γκατζόγιας και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Φαρσάλων.

Add Comment