Νίκη για τον Π.Ο.Ε. στο τοπικό ντέρμπι με 1-0

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΔΩΤΙΕΑ ΑΓΙΑΣ
ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗ ΣΤΟ 83΄
Του Γιάννη Μουκίδη

Ένα δυνατό Λαρισινό ντέρμπι είδαν στο γήπεδο της Ελασσόνας 500 φίλαθλοι(και των δύο ομάδων), όπου ο Π.Ο. Ελασόνας κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Δωτιέα Αγιάς.
Ο αγώνας είχε συνεχή κυκλοφορία της μπάλας, πολλές ευκαιρίες και φάσεις και για τις δύο ομάδες(ειδικά στο α΄ ημίχρονο), δυνατές μονομαχίες, αλλά και μια αποβολή(2 κίτρινες), που υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται για 40΄ με 10 παίκτες.
Οι Ελασσονίτες, ανέβασαν «μηχανές» κυρίως στο β΄ ημίχρονο και κατάφεραν να κερδίσουν ένα δυνατό αντίπαλο. Αν και κέρδισαν… «με την ψυχή στο στόμα» και τους πρώτους βαθμούς του πρωταθλήματος, δείχνουν σημάδια βελτίωσης στην απόδοση τους και συσπειρώνουν ολοένα και περισσότερο κόσμο στους φιλάθλους. Από τη μεριά της, η ομάδα του Δωτιέα Αγιάς, που «πατούσε» πιο καλά κυρίως στο α΄ ημίχρονο(χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει), έδειξε πως θα είναι «σκληρό καρύδι» στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
[wpg_thumb]
Φάσεις – γκολ:
3΄: Πρώτη επίσκεψη της Αγιάς στα καρέ του Π.Ο.Ε. Ωραία προσπάθεια του Ντακούλα, που επιτίθεται με τη μπάλα στα πόδια, σουτάρει και ο τερματοφύλακας Νούσιας αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.
6΄: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενουμένους, όταν εκδηλώνεται αντεπίθεση και από δεξιά σουτάρει ο Τσένος, αλλά η μπάλα κοντράρεται σωτήρια σε αμυντικό του Π.Ο.Ε και καταλήγει κόρνερ.
19΄: Δυνατό σουτ του Φώτη Γκουντρουμπή και η μπάλα φεύγει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Δωτιέα.
21΄: Σουτ του Καραγκούνη του ΠΟΕ καταλήγει άουτ.
30΄: Ευκαιρία για τον Δωτιέα, όταν δυνατό σουτ τετ α τετ του Τσατσαλίδη …φεύγει άουτ.
31΄: Ωραίο σουτ του Μουρατίδη του ΠΟΕ φεύγει άουτ.
32΄: Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Μετά από σέντρα του Γκουντρουμπή, η μπάλα πάει στο Σκλάβο, που σουτάρει, αλλά ο Καραναστάσης αποκρούει. Πάντως, οι Ελασσονίτες διαμαρτυρήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος της Αγιάς.
40΄: Νέα ευκαιρία για την Αγιά, όταν δυνατό σουτ αποκρούεται σε κόρνερ από τους Ελασσονίτες.
50΄: Η ομάδα του Δωτιέα Αγιάς μένει με 10 παίκτες. Ο διαιτητής αποβάλει με δύο κίτρινες κάρτες(για φάουλ και διαμαρτυρίες)τον Ριζούλη, παρά την εμφανή προσπάθεια του αρχηγού του Δωτιέα Καραναστάση να τον μεταπείσει.
59΄: Ωραίο σουτ του Στάθη του ΠΟΕ, υποχρεώνει τον έμπειρο Καραναστάση να δείξει την κλάση του. Αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
74΄: Από αριστερά, ψηλοκρεμαστό σουτ του ξεμαρκάριστου Θανάση καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας της Αγιάς, αλλά …ο διαιτητής με την υπόδειξη του επόπτη καταλογίζει οφσάιντ.
75΄: Σουτ – φάουλ του Φλώρου και ο εξαιρετικός Καραναστάσης αποκρούει σε κόρνερ.
83΄: Ωραία προσπάθεια των παικτών του ΠΟΕ, η μπάλα φτάνει στον Κρίτσα που σουτάρει, αποκρούει προσωρινά ο τερματοφύλακας Καραναστάσης και ο καιροφυλακτών Φώτης Γκουντρουμπής με σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το πολύτιμο 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς.
Κορυφαίοι του αγώνα ο εξαιρετικός Φώτης Γκουντρουμπής(από τον Π.Ο.Ε.) και ο έμπειρος γκολκίπερ Πέτρος Καραναστάσης(από τον Δωτιέα Αγιάς).
Πολλά παράπονα έχουν οι Ελασσονίτες για την διαιτησία των κ.κ. Τσέτσιλα, Μωυσιάδη, Στεργιόπουλου(Σ.Δ. Γρεβενών).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Φώλλας): Νούσιας, Γκουντρουμπής Λάζ., Κρίτσας, Στάθης(90΄ Σισμανίδης), Κουμπούρας, Φλώρος, Μουρατίδης, Καραγκούνης(46΄ Θανάσης), Γκουντρουμπής Φώτης, Τόλιος(80΄ Παπαποστόλου), Σκλάβος.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ(Μάκος): Καραναστάσης, Ριζούλης, Τσένος, Τσακάλι, Πολύζος, Συκιώτης, Τσατσαλίδης(64΄ Κουρούμαλος), Ντακούλας, Σιμούλης(75΄ Κωστούλας), Τζιόλας(76΄ Κοταρέλας), Κουβελάς.

Add Comment