Συγκίνησε το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης Ελασσόνας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

Συγκίνησαν τον κόσμο και χειροκροτήθηκαν με θέρμη οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου(Νηπιαγωγείου και Δημοτικού) Γαλανόβρυσης Ελασσόνας, που με αφορμή την ολοκλήρωση των μαθημάτων και την λήξη της σχολικής χρονιάς, οργάνωσαν μια εξαιρετική εκδήλωση στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη», στην Ελασσόνα.
Στην αρχή, η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κ. Όλγα Προβίδα έκανε σύντομη αναφορά στις δράσεις και στο έργο του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και υπενθύμισε πως η εκδήλωση με θέμα «Τα δικαιώματα των παιδιών» αφιερώνεται στη μνήμη της 14χρονης μαθήτριας του Ειδικού Σχολείου Ελένης Μουταφίδου(από το Κεφαλόβρυσο), που «έφυγε» από τη ζωή, μόλις πριν λίγες ημέρες. «Φέτος, ξεκινήσαμε τη σχολική μας χρονιά με 20 μαθητές και την κλείνουμε, δυστυχώς, με 19….Η Ελένη ήρθε και έφυγε σαν άγγελος και της αφιερώνουμε την εκδήλωση», τόνισε μέσα σε κλίμα συγκίνησης.
[wpg_thumb]
Ήταν μια διαφορετική παρουσίαση των Δικαιωμάτων των Παιδιών, μέσα από θεατρικά δρώμενα, ρυθμούς, κίνηση, μουσική, χορό, και πολλά διαχρονικά μηνύματα, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, και που έμεινε εντυπωσιασμένο από την όμορφη εκδήλωση.
Για την επιτυχία της εργάστηκαν και φρόντισαν: οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου: Μαρία Βαλατσού(διευθύντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου), Όλγα Προβίδα, Ειρήνη Γραφάκου, Έλσα Παπαδοπούλου, Διονύσης Μηνάς, Σταυρούλα Κακαράντζα, Ελένη Κόκκινου, Βάσω Τηλιοπούλου, Λιλάντα Λάππα, και οι εθελόντριες Ευαγγελία Μήλλα, Φρόσω Μπόλλη, Δέσποινα Σιαφαρίκα.
Στην ξεχωριστή εκδήλωση του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης το παρών έδωσαν: ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθ. Παιδής, ο αντιδήμαρχος κ. Τηλ. Γκαμπέτας, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Αθ. Ζιώγας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Σπ. Καραγκούνης, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, ο προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Λάρισας κ. Δημ. Χουλιαρός, η σχολική σύμβουλος 11ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής κ. Κυρατσώ Τσιόπα, η σχολική σύμβουλος 6ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μαρία Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, και αρκετός κόσμος.
Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης με ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο Σύλλογος μας νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει το προσωπικό του Ειδικού Σχολείου(Δημοτικού – Νηπιαγωγείου) Γαλανόβρυσης Ελασσόνας για την εξαιρετική ποιότητα της δουλειάς τους με τα παιδιά μας, καθώς και για την εποικοδομητική συνεργασία μαζί μας καθ΄ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους, παρά τις αντιξοότητες. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση. Ευελπιστούμε να είναι και πάλι μαζί μας τη νέα σχολική χρονιά!».

Add Comment