Κοσμοσυρροή στην Ι.Μ. Αναλήψεως του Σωτήρος

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΚΕΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Το αδιαχώρητο και μεγάλη κοσμοσυρροή στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, στη Συκέα Ελασσόνας. Το απόγευμα της Τετάρτης, εψάλλη η Ακολουθία της Ενάτης, και ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αναλήψεως από την Συκέα έως την Ι. Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, με τη συνοδεία εκατοντάδων πιστών και προσκυνητών. Αμέσως μετά, έγινε ο πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής(την Πέμπτη) τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι με την καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αναλήψεως του Σωτήρος γύρω από το Καθολικό της Μονής και την Αρτοκλασία. Στις Ακολουθίες χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, ενώ συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσόνας αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Τούμπας, αρχιμανδρίτες και δεκάδες ιερείς ενοριών της περιοχής.
[wpg_thumb]
Χαρακτηριστικές οι στιγμές, όταν πολύ μεγάλος αριθμός προσκυνητών(όλων των ηλικιών) έδινε «μάχη» σώμα με σώμα, μέσα σε ένα απερίγραπτο συνωστισμό, για να αγγίξει και να προσκυνήσει την θαυματουργή Εικόνα! Και εφέτος, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρονιά, στη συγκεκριμένη θρησκευτική πανήγυρη, πολύς κόσμος και προσκυνητές(έφθασαν με λεωφορεία και Ι.Χ.) από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, του νομού Λάρισας, γειτονικών νομών, και όχι μόνο.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις(το απόγευμα της Πέμπτης), που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας με τη συνεργασία του Μορφωτικού Συλλόγου Συκέας, περιελάμβαναν παραδοσιακούς χορούς, με την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων Μορφωτικού Συλλόγου Συκέας, Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου, Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμασίου, Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Κώμης Κοζάνης.

Add Comment