Εγκρίθηκε ο «σφικτός» προϋπολογισμός του Δήμου Ελασσόνας

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ.

του Γιάννη Μουκίδη

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, ο προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων και το τεχνικό πρόγραμμα του 2012. «Ναι» είπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα καταψηφίστηκε και από τις δύο πτέρυγες της μειοψηφίας.


Εισηγητής του θέματος ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Φώτιος Τζιόκας, που αναφέρθηκε διεξοδικά στα τακτικά και έκτακτα έσοδα, αλλά και στα έξοδα. «Υπάρχουν διογκωμένα παλιά χρέη. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε σφικτό προϋπολογισμό. Οι προμηθευτές θα πάρουν μέρος των χρημάτων τους(που τους οφείλει ο Δήμος), μέσα στο 2012», υπογράμμισε ο κ. Τζιόκας, στην εισήγηση του.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεωργ. Πασχόπουλος, παίρνοντας τον λόγο μίλησε για ένα σφιχτό προϋπολογισμό. «Ο ενιαίος Δήμος Ελασσόνας έχει χρέη που κληρονόμησε από τους παλαιούς Δήμους – Κοινότητες, και που πρέπει να πληρωθούν. Δεν θα μας απασχολήσει άλλο αυτό το θέμα. Κοιτάζουμε μπροστά, και προχωράμε», τόνισε ο κ. Πασχόπουλος.

Κάποιες από τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων:

Γ. Σάκας: Προϋπολογισμός όχι αναπτυξιακός, κατακερματισμένος. Οι πρόεδροι των κοινοτήτων είναι …σαν παπάδες χωρίς ενορία. Δεν έχουν χρήματα ούτε για γραμματόσημα. Να δούμε και άλλες πηγές για εισροές εσόδων στον Δήμο(τουρισμός, ενεργειακά, κ.ά.).
Δημ. Αβρανάς: Δεν μπορούμε να δούμε το όλο θέμα έξω από την καπιταλιστική κρίση που ολοένα και βαθαίνει. Μιλάμε για ένα προϋπολογισμό ταξικό, αντιλαϊκό. Τον καταψηφίζουμε στο σύνολο του. Θέλουμε ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, κοντά στις λαϊκές ανάγκες.
Αθ. Κλεισιάρης: Αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός. Χρειάζεται κατανομή κονδυλίων ανά Δημοτική Ενότητα. Πρέπει να προηγείται η υγεία των κατοίκων. Ελάχιστα τα έργα στο ΕΣΠΑ.
Γ. Καστανάρας: Προϋπολογισμός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ελλειμματικός και μη πραγματοποιήσιμος. Ένας υπερτιμημένος διαχειριστικός προϋπολογισμός και τίποτα άλλο.
Δημ. Κατσιαφλιάκας: Υπάρχει εμφανώς η απουσία ολοκληρωμένης σκέψης. Είναι ελλειμματικός ο προϋπολογισμός. Θα υπάρξουν δυσκολίες στο να υλοποιηθεί.
Νικ. Μπίζιος: Με τα έσοδα και τα έξοδα δεν παίζουμε. Ο προϋπολογισμός είναι ανακόλουθος με αυτά που προτείνονται. Τον καταψηφίζω.
Γ. Παπαδόπουλος(αντιδήμαρχος): Εάν γινόταν στους παλαιούς Δήμους και Κοινότητες κακή διαχείριση, το πληρώνουμε σήμερα με την αποπληρωμή και την καταβολή των χρεών από τον ενιαίο Δήμο Ελασσόνας. Αλλά και οι δημότες οφείλουν να πληρώσουν τις όποιες υποχρεώσεις έχουν στον Δήμο μας.
Αθ. Καλιακούδας(αντιδήμαρχος): Φτωχός προϋπολογισμός. Πρέπει όλοι να ξυπνήσουμε. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί στον Δήμο Ελασσόνας με σύνεση, συναίνεση, καλή συνεργασία.
Ι. Τσούτσος(αντιδήμαρχος): Αυτά έχουμε, αυτά κάνουμε. Και προχωράμε…

Add Comment