Η Ελασσονίτισσα Χριστίνα Γκόλια και η μπάντα της εμφανίζονται στο «Θέσις 7» στην Αθήνα

Τζαζ, swing, latin αγγλόφωνα και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, σύγχρονα αλλά και του παλιού καιρού ετοιμάζεται να παρουσιάσει η τραγουδίστρια και ηθοποιός Χριστίνα Γκόλια στο «Θέσις 7» στο Μοναστηράκι, τις Παρασκευές του Μαΐου

Η γνωστή καλλιτέχνης μετά από μακρόχρονη πορεία στο θεατρικό σανίδι και την τηλεόραση διανύει μια επιτυχημένη πορεία και στη μουσική και μιλάει στο protothema.gr για το νέο της CD Single που κυκλοφόρησε από τη «Heaven» αλλά και τις εμφανίσεις που πυρετωδώς ετοιμάζει. «Είμαι πολύ χαρούμενη, καθώς πρόσφατα, κυκλοφόρησε το single μου σε στίχους Ρεβέκκας Ρούσση και μουσική του Λάκη Παπαδοπούλου. Δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες και υπέροχοι άνθρωποι. Αυτό το single είναι προάγγελος του ολοκληρωμένου άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε εντατικές πρόβες μαζί με την μπάντα μου για την μουσική παράσταση που θα ξεκινήσει αρχές Μαΐου στο ¨Θεσις 7¨ στο Μοναστηράκι. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια ελληνικά και ξένα, ροκ, τζαζ swing, soundtrack ταινιών, τραγούδια παλιά διασκευασμένα από Χιωτη μέχρι και πιο παλιά», λέει.

Η Χριστίνα Γκόλια κατάγεται από την Ελασσόνα και τα πρώτα ερεθίσματα για τη μύηση στην τέχνη της τα έδωσαν οι γονείς της, που ήταν εκπαιδευτικοί. Οι βάσεις μπήκαν αλλά το υπόλοιπο κομμάτι είχε να κάνει με το δικό της όνειρο ζωής. Σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή Βεάκη, φωνητική και τραγούδι. Η πορεία της σηματοδοτείται από μια δυναμική δράση στο χώρο του θεάτρου της τηλεόρασης και του κινηματογράφου ενώ το τραγούδι είναι το μέσο έκφρασης που τελικά την κέρδισε. «Ξεκίνησα από το γνωστό σήριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης», έπαιξα στο «50-50» και έκανα πολλά guests. Η πορεία μου στο θέατρο ξεκινάει από το 1995, έχω παίξει αρχαία τραγωδία ενώ μια από τις συνεργασίες που ξεχωρίζω είναι αυτή με τον κ. Γιάννη Μπέζο ο οποίος σκηνοθέτησε τα «Σκουπίδια» του Γ. Ξανθούλη. Στον κινηματογράφο συμμετείχα στις ταινίες «Άρωμα του Χρόνου» του Σ. Βαρσαμίδη και «Ρόδινα Ακρογιάλια» του Ε.Χατζή», αναφέρει στο protothema.gr.

Η ενασχόληση με τη μουσική ξεκίνησε το 2010 όπου «πάντρεψε» το κινηματογραφικό στοιχείο με τη σύγχρονη ελληνική και ξένη μουσική σκηνή, με τζαζ, ροκ και μπλουζ πινελιές, από την Nancy Sinatra και τη Rita Hayworth, στον πιο μοντέρνο ήχο της Amy Winehouse και της Imany και από τη ρετρό Σοφία Βέμπο στους πιο σύγχρονους, Σταμάτη Κραουνάκη και Τάνια Τσανακλίδου.

«Αγαπούσα το τραγούδι και ταξιδεύοντας μέσα στη μουσική πειραματίστηκα με την φωνή μου σε πολλά διαφορετικά είδη. Τώρα, κάνω παραστάσεις που έχουν χαρακτήρα, pop, ροκ τζαζ», προσθέτει η κυρία Γκόλια.

Αναδημοσίευση από https://www.protothema.gr

Add Comment