Καταγγελία μελών ΑΣΟΚ: Χάνουν τα ταμειακά αποθέματα οι συνεταίροι

Α.Σ.Ο.Κ. ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ 5 ΧΡΌΝΩΝ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ

Ακόμη μια άσχημη εξέλιξη έρχεται να βαρύνει το παράνομο Δ.Σ. με πρόεδρο τον Μουλτσιά. Μια αλλαγή στον νόμο το 2016 για τους συνεταιρισμούς στερεί από τους συνεταίρους τα ταμειακά αποθέματα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος (5 χρόνια)για την εκκαθάριση/αναδασμό χάνονται και οι εισφορές 5 χρόνων.Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλους μας.Στην άτυπη συγκέντρωση που παραβρέθηκαν 30 άτομα στην Τσαριτσανη (1-12-16) ο εκκαθαριστής Αργύρης Χαδούλης (που τελικά διορίστηκε με τον γνωστό πλέον τρόπο που παίρνει αποφάσεις το εν λόγω Δ.Σ.) τόνισε ότι τα ταμειακά αποθέματα θα παραχωρηθούν για άλλον κοινωφελή σκοπό. Ο εκκαθαριστής τελειώνοντας την ενημέρωση αναφέρθηκε στην προκλητική για την εποχή αμοιβή (2.500 το μήνα + έξοδα για δικηγόρους) του και τον συνεργατών του.

Μέλη του συνεταιρισμού που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση αναφέρουν ότι δεν έλειψαν τα ειρωνικά σχόλια και άσεμνες χειρονομίες από μέλη και υποστηρικτές της αναβίωσης οι οποίοι αποτελούνε και την μειοψηφία και ότι πίσω από τον διορισμό του εκκαθαριστή ‘μαγειρεύουν’ προσπάθεια αναβίωσης. Μερικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι όλα δρομολογημένα και στημένα για να εκβιαστούν κατά κάποιον τρόπο οι συνεταίροι και να παραιτηθούν από το δίκαιο αίτημα τους. Και τονίζουν ότι και η διαδικασία του αναδασμού αποτελεί κοινωφελή σκοπό και τα ταμειακά αποθέματα θα πρέπει να αποδοθούν για αυτόν το σκοπό.
Τα γεγονότα τον τελευταίων 5 χρόνων αναδεικνύουν περίτρανα το πόσο βρώμικο είναι το παιχνίδι του α.σ.ο.κ. Και όσο και αν πιστεύουν κάποιοι ότι με πλεκτάνες παραπληροφόρηση τεχνάσματα και εμπόδια θα αποτρέψουν τον κόσμο από το δίκαιο αίτημα του, κάνουν τεράστιο λάθος.
Ας ελπίσουμε να είναι οι τελευταίες μαύρες σελίδες στην ιστορία του.
Ζητάμε από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν και να δώσουν τέλος σε αυτήν την ασυδοσία.

Μέλη του Α.Σ.Ο.Κ. ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Αγροτικός Συνεταιρισμός Ομαδικών Καλλιεργειών Τσαριτσανης-Στεφανοβουνου- Αετοραχης Η μελουνα ολυμπου (Πρώην ομαδικός αμπελώνας)

Συμεωνιδης Χρηστος
Ραπτιδης Γιωργος
Συμεωνιδη Ειρηνη

Add Comment