Δήμος Ελασσόνας: Έντονη κινητικότητα για τον Όλυμπο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε.

Του Γιάννη Μουκίδη

Έντονη κινητικότητα αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες για το θέμα του Ολύμπου, από πλευράς Δήμου Ελασσόνας, και με αφορμή την γνωστή πρωτοβουλία της προέδρου της Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών πρώην υφυπουργού κ. Άντζελας Γκερέκου να συγκαλέσει σύσκεψη για την αξιοποίηση του Ολύμπου, όπου δεν κλήθηκαν εκπρόσωποι του νομού Λάρισας και της περιοχής Ελασσόνας, αλλά μόνο της Πιερίας!
Χθες το πρωί, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος πλαισιωμένος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νικ. Καψάλη και τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισάβου – Ελασσόνας κ. Σπύρο Αναγνωστάκη, προχώρησε σε ενημέρωση στους τοπικούς δημοσιογράφους και στις εφημερίδες για τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς και για την προχθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.
Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Ελασσόνας, τόνισε, ανάμεσα στα άλλα:
«Ξεκινάμε από το μηδέν με συγκεκριμένη στόχευση. Πρέπει να πάμε συντεταγμένα. Το θέμα του Εθνικού Δρυμού για τις Ζώνες θα μπεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας. Ό, τι οργανώσουμε από εδώ και μετά, θα μένει και θα προχωρήσει περαιτέρω. Αναγκαία η οργάνωση Ομάδας Έργου για τον Όλυμπο, για επιπλέον βοήθεια. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος πως η επέκταση των Ζωνών του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου…δεν είναι καταστροφή. Ήδη, αναπτύσσεται μια συνολική στρατηγική για τον Όλυμπο. Οικοτουριστική ανάπτυξη, καταφύγια, Κέντρο Πληροφόρησης, ανακαίνιση υπαρχόντων Κοινοτικών Ξενώνων. Θέλουμε την βοήθεια και την συνεχή συμπαράσταση από τον Τοπικό Τύπο, για το θέμα του Ολύμπου. Η Λάρισα έχει τεράστιο συμφέρον να αναπτύξει τον Όλυμπο, και που ίσως αρκετοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη…».

Add Comment