Δίκτυο Περραιβία: Η Μπάντα ΓΕΝ “μάγεψε” το απαιτητικό κοινό του Βόλου

Μαγικές στιγμές ποιότητας και αισθητικής έζησαν ,περισσότεροι από 2000 τυχεροί θεατές , που κατέκλυσαν από πολύ νωρίς το Θερινό Θέατρο Βόλου , δημιουργώντας το αδιαχώρητο , για να παραβρεθούν στην εντυπωσιακή μουσική παράσταση , που διοργανώθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, ,με πρωτοβουλία της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου , του παγκόσμιου Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , σε συνδιοργάνωση  με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου  και σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού για τη στήριξη ,αλλά και για τα 80 χρόνια λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων -ΕΛΕΠΑΠ.

Στη σπάνια αυτή συναυλία -σταθμό , η οποία θα μείνει στη μνήμη των Βολιωτών για πολλά χρόνια, με τίτλο “Η μαγεία των Μιούζικαλς”, η Μπάντα ΓΕΝ (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πλωτάρχης (ΠΝ) κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος), σε πλήρη σύνθεση , παρουσίασε τα ωραιότερα τραγούδια που έχουν διαμορφώσει το διεθνές ,αλλά και Ελληνικό Μιούζικαλ και στην οποία συμμετείχαν σπουδαίοι ερμηνευτές ,όπως ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, η σοπράνο Ευδοκία Μωϋσίδου ,ο τενόρος Θοδωρής Μπιράκος και ο Βαγγέλης Τσακνάκης.
Μια εκδήλωση γεμάτη πρόζα, εικόνες , χορογραφίες , βιντεοπροβολές και πρωτότυπα κείμενα .
Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Νίκο Χιώτογλου , η οποία και καταχειροκροτήθηκε.

Τα κείμενα ,ειδικά για την παράσταση, είχε γράψει ο Θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Κώστας Παπαπέτρος , την εκδήλωση παρουσίασαν οι ηθοποιοί Δήμητρα Κυρατσούδη και Δημήτρης Νάνος , τις χορογραφίες είχε αναλάβει η Βάσω Τηλιοπούλου και η Chorus Line, ενώ τις βιντεοπροβολές η ομάδα Οπτικοακουστικών Μέσων του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”.
Ακούστηκαν παγκόσμιες επιτυχίες από τα musicals “West Side Story”, Mary Poppins”, “,”Mamma Mia”, Chicago”, “Χορεύοντας στη βροχή” ,”Cabaret” και φυσικά οι μεγαλύτερες επιτυχίες των καλύτερων Ελλήνων συνθετών που διαμόρφωσαν το Ελληνικό Μιούζικαλ (Μίμης Πλέσσας , Γ. Μουζάκης, κ.ά.) .
[wpg_thumb]
Ο Βόλος αγκάλιασε την ΕΛΕΠΑΠ
Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια ανταπόκριση από το φιλόμουσο κοινό της πόλης του Βόλου, που κατέκλυσε από πολύ νωρίς,το θερινό θέατρο χωρητικότητας 2000 θέσεων , ενθουσιάστηκε από την πολύ υψηλή ποιότητα των μουσικών και των ερμηνευτών και καταχειροκρότησε τη διάσημη αυτή Μπάντα, που είναι η μόνη που έχει συμμετάσχει και στους δύο (2) Ολυμπιακούς Αγώνες (1896 και 2004) , και παραολυμπιακούς 2011) που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας.
Παράλληλα ,ενίσχυσε σημαντικά , έναν Φορέα-κόσμημα , όπως είναι η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, αφού όλα τα έσοδα προορίζονταν γι’ αυτή και για τα 65 θαυμάσια παιδιά με Αναπηρία που ο Φορέας υποστηρίζει ..

Η φήμη της Μπάντας ΓΕΝ απλώνεται σε όλο τον κόσμο

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί -όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο- , αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.
Είναι η μοναδική Μπάντα που συμμετείχε και στις δύο Ολυμπιάδες που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα (1996 και 2004) και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό , ως επίσημη καλεσμένη με τεράστια φήμη.

Οι φετινές μεγάλες συναυλίες, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς και στις οποίες η Μπάντα συνεργάζεται για πολλοστή φορά με το παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, είχαν θεματολογία τη “Μαγεία των Μιούζικαλς”, Ελληνικού και ξένου, στις καλύτερες στιγμές τους και πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο (14/6) ,αλλά και στα Τρίκαλα ,την Δευτέρα 12/6/2017 .

Η Μπάντα του Ναυτικού αποτελούνταν από 35 μουσικούς και εξαιρετικούς ερμηνευτές -σολίστες της Λυρικής Σκηνής , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Τσιλιμπάρη Γεώργιου -Πλωτάρχη ΠΝ , που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται,ίσως , η καλύτερη μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και η φήμη της είναι παγκόσμια .

Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκαν με τιμητικές πλακέτες , η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού από την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου ,την οποία παρέλαβε ο μαέστρος της Μπάντας Πλωτάρχης ΠΝ κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος , γιατί με τη μουσική της ταξιδεύει την καρδιά και τον Πολιτισμό της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” την οποία παρέλαβε ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας του ΓΕΝ , Πλοίαρχος ΠΝ κ. Μιχέλης Αναστάσιος , για την μεγάλη προσφορά του Ναυτικού στη μεγάλη υπόθεση της ακεραιότητας της πατρίδας και της διασφάλισης της Ειρήνης στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.
Τις απονομές έκαναν ο Πρόεδρος του Δικτύου ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ΄κ. Κων. Σκριάπας , η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου κ. Πέπη Παπανδρέου , μαζί με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ,Ταξίαρχο και Διοικητή της 32 ΤΑΞΠΝ κ.Παπαδόπουλο Ευάγγελο, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση .

Κατάμεστο το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου με 2000 θεατές

Στην εκδήλωση αυτή ,που σπάνια συναντά κανείς κα αποτέλεσε ,από πλευράς ΓΕΝ ,σπονδή στη ποιότητα και την αισθητική των Μιούζικαλς, , παραβρέθηκαν ,πέρα από τον εκπρόσωπο του ΓΕΝ και Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας του ΓΕΝ , Πλοίαρχο ΠΝ. κ. Μιχέλη Αναστάσιο , που συνόδευε τη Μπάντα και λάμπρυνε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλία , ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Βόλου και εκπρ. του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Διοικητής της 32 ΤΑΞΠΝ ,Ταξίαρχος κ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη (και ως πολιτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και του προέδρου κ. Π. Καμμένου) , Αργ. Κοπάνας, Αθ. Λιούπης, Γ. Καλτσογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Γ. Μουλάς ,αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Θρασ. Σταυριδόπουλος , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης, , ο Αστυν. Διευθυντής Μαγνησίας κ. Τόλιας Ιωάννης, ,εκπρόσωποι Δημοτικών Αρχών, καθώς επίσης και πολλών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών , πολλών πολιτιστικών Φορέων και χιλιάδες θεατές.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘Περραιβία” εξέφρασε την ελπίδα ότι οι μεγάλες συνεργασίες της Μπάντας ΓΕΝ και του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” θα συνεχιστούν και στο μέλλον , αφού οι δύο Φορείς έχουν συνεργαστεί μέχρι σήμερα επί οκτώ ( 8) φορές , με εξαιρετική επιτυχία , υπηρετώντας τον Πολιτισμό , αναδεικνύοντας το έργο της Μπάντας ΓΕΝ , στέλνοντας μηνύματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα και υποστηρίζοντας κάθε φορά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας .
Ευχαριστίες στους υποστηρικτές της συναυλίας
Θερμές ευχαριστίες εκφράζει η ΕΛΕΠΑΠ , το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Μαγνησίας , στους Φορείς που στήριξαν την εκδήλωση ( ΜΕΤΚΑ-Μέγας Χορηγός, Επιχειρήσεις Μουστακαλή, Ξενοδοχείο ‘ΠΑΡΚ”,ΚΧ -1948 – Eστιατόριο , Επιμελητήριο Μαγνησίας , Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ΕΨΑ -Βιομηχανία Αγριά, Σιούρας ΑΕ-Αγριά, ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ-ΒΙΠΕ Βόλου, Νερά “ΔΙΟΣ”-Μεντεκίδης Δημ. , Εκτυπώσεις “Γεωργιάδη” , την Κοιν.ΣΕπ. “ΕΥ ΣΥΝ” -Βάσω Μπούσδρου -Αγριά, την πασίγνωστη “Χαλβαδοποιϊα Παπαγιαννόπουλος”-Βόλος και την Οινοποιϊα “Αποστολάκη”-Κρόκιο Αλμυρού, για τα μοναδικά τους προϊόντα.

Add Comment