Φεστιβάλ μικρού μήκους και Διαγωνισμός φωτογραφίας από το Artfools

4ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας/ artfools video festival 2012

Μετά από την επιτυχημένη πορεία των τριων προηγούμενων διοργανώσεων  προκηρύσσεται το  4ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας / Artfools video festival 2012

Το artfools video festival 2012, διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ artfools υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ( Αντιπεριφέρεια Λάρισας)  με τη στήριξη του ΤΕΙ Λάρισας  και με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Το Φεστιβάλ έχει προγραμματισθεί για  το τριήμερο 27,28,29 Ιανουαρίου 2012 ,ημέρες, Παρασκευή, Σάββατο,Κυριακή.

Περιλαμβάνει Ελληνικό και Διεθνές Τμήμα
Γίνονται δεκτές ταινίες νέων, μυθοπλασίας, διάρκειας μέχρι 25 λεπτών.
Κάθε δημιουργός μπορεί στείλει μέχρι και 2 ταινίες.
Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η 31η Νοεμβρίου 2011.
Εκτενέστερα, οι όροι συμμετοχής και η αίτηση συμμετοχής βρίσκονται στο site του Φεστιβάλ www.artfoolsvideofestival.gr

Βραβεία: Α΄,Β΄, Γ΄, βραβείο ταινίας μυθοπλασίας.
Βραβείο καλύτερου Λαρισαίου δημιουργού.
Ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της κριτικής επιτροπής.

Οι ταινίες μαζί με την αίτηση υπογεγραμμένη και  με το υποστηρικτικό υλικό, ( φωτογραφίες, αφίσα κ.α.) θα αποστέλλονται με δαπάνη του δημιουργού, στη διεύθυνση: Σκοπάδων 9 Λάρισα Τ.Κ. 41335 . Για το artfools video festival 2012. ( υπόψη κας Α. Σαρτζή).

Περιμένουμε τις ταινίες σας.

Παράλληλες εκδηλώσεις.
20 έως και 29 Ιανουαρίου οι παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις:

Παράλληλες εκδηλώσεις

1.Τριήμερο σεμινάριο κινηματογράφου για νέους κινηματογραφιστές , κατά την εβδομάδα του Φεστιβάλ.
2.Προκήρυξη διαγωνισμού φωτογραφίας  και έκθεση των φωτογραφιών.
3.Πρόσκληση /παρουσίαση καταξιωμένου δημιουργού από το χώρο του κινηματογράφου.
4.Αφιερώματα σε Λαρισαίους δημιουργούς και στο έργο τους, με παρουσίαση από τους ίδιους της δουλειάς τους, σε ειδικές συνεντεύξεις .
5.΄Εκθεση πολιτικής  γελοιογραφίας
6.Η καθιερωμένη μουσική παράσταση με θέμα από τον κινηματογράφο και την κινηματογραφική επικαιρότητα.
7.Η διοργάνωση της γιορτής της απονομής που εξελίσσεται σε μια ολοκληρωμένη γιορτινή βραδιά με την απονομή των βραβείων.

Οι προβολές θα γίνουν στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και οι παράλληλες εκδηλώσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου , παράρτημα Λάρισας.

 

Προκήρυξη Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα: “Εν άστει υπό…μένοντες”

Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας στα πλαίσια της 4ης διοργάνωσης Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους “Artfools Video Festival” που θα γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τη Συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του ΤΕΙ Λάρισας  .
Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό της πόλης με την καλλιτεχνική φωτογραφία.
Υπό αυτό το πλαίσιο γίνεται μια προσπάθεια ανοίγματος του θεσμού προς όλες τις φωτογραφικές ομάδες, λέσχες, της χώρας μας με σκοπό τη γνωριμία, την ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και εμπειριών και φυσικά την παρουσίαση του φωτογραφικού τους έργου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Με θέμα «Εν αστει υπό…μένοντες» προσκαλούμε τον κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξάρτητα με το είδος φωτογραφίας που ασχολείται, να μοιραστεί μαζί μας την ανάγκη ελεύθερης έκφρασης και ανοιχτής επικοινωνίας. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν εικόνες που περιγράφουν με οποιοδήποτε τρόπο την ζωή στην πόλη και τους λόγους που επιλέγουν να παραμένουν σ΄αυτή.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1 – Γενικές πληροφορίες

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 27 – Σάββατο 28 – Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, στο φουαγιέ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19) δίπλα από το αμφιθέατρο όπου θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ ,artfools video festival . Ο αριθμός των έργων καθώς και οι καλλιτέχνες που θα παρουσιαστούν, θα καθοριστούν από την Οργανωτική Επιτροπή.

2 – Διαδικασία επιλογής

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από επιτροπή αξιολόγησης που θα συγκροτηθεί . Η επιτροπή θα αποτελείται από φωτογράφους, καθηγητές φωτογραφίας.

3 – Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φωτογράφοι (επαγγελματίες – ερασιτέχνες) που κατάγονται ή δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και συγκροτημένες φωτογραφικές ομάδες και λέσχες (επίσημες ή μη).

4 – Κριτήρια επιλογής

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των φωτογράφων και των έργων τους είναι η αισθητική ποιότητα, η συνάφεια των έργων και η πρωτοτυπία.

5 – Επιστροφή Υλικού

Το προς επιλογή υλικό που θα υποβληθεί, ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.

6 – Αποδοχή του Κανονισμού

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ταυτόχρονα ότι αποδέχονται όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρούσα πρόσκληση. Η συμμετοχή τους εμπεριέχει αυτόματα την συγκατάθεση του κάθε φωτογράφου που έχει επιλεγεί, ως προς την φωτογραφική αναπαραγωγή των έργων, με σκοπό τη δημοσίευση τους στο διαδίκτυο διότι οι δέκα καλύτερες θα αναρτηθούν στο επίσημο site: www.artfools.gr.

7 – Τρόπος και προθεσμία Υποβολής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν σε ψηφιακή μορφή έως 2 φωτογραφίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας (e-mail) artfools@hotmail.com ως το τέλος του χρόνου.
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg και το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να φέρει το επίθετο του δημιουργού με λατινικούς χαρακτήρες π.χ Papadopoulos_01, Papadopoulos_02. Μετά την παραλαβή του υλικού θα ειδοποιηθούν όσοι επιλεγούν από την Οργανωτική Επιτροπή να αποστείλουν ταχυδρομικά τις φωτογραφίες τους με νέες οδηγίες.
Καλή σας επιτυχία.

Add Comment