Συμμετέχει στο συλλαλητήριο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ελασσόνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου με τεράστιες επιπτώσεις στην εκπαίδευση των παιδιών και την ζωή των εκπαιδευτικών σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, εξακολουθεί να αποφασίζει αλλαγές που διαλύουν τη λειτουργία των σχολείων στο όνομα της εξοικονόμησης δαπανών.
Με την προσφιλή τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος και χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.
Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, , ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεσηκωνόμαστε και υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο.
Αγωνιζόμαστε για το σχολείο των ίσων ευκαιριών για την ποιότητα στην εκπαίδευση που δικαιούνται όλα τα παιδιά.
Διεκδικούμε:
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών  και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή.
14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής με μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων που έχουν συναποφασίσει τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. και είμαστε παρόντες στο πανεκπαιδευτικό- πανεργατικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Add Comment