«Έφυγε» 55χρονος Ελασσονίτης επαγγελματίας

του Γιάννη Μουκίδη

Ιδιαίτερη συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας και όχι μόνο ο θάνατος 55χρονου Ελασσονίτη γνωστού επαγγελματία, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε την τελευταία διετία.
Πρόκειται για τον Μανώλη Γ. Γεωργιάδη, οικοδόμο – μαρμαροτεχνίτη, που για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με οικοδομικές και συναφείς εργασίες, με κατασκευή πατωμάτων και όχι μόνο.
Ο Μ. Γεωργιάδης ήταν άτομο της «πιάτσας», σωστός οικογενειάρχης και υπεύθυνος επαγγελματίας στο είδος του, βιοπαλαιστής, αγωνιστής της ζωής, και άφησε τη δική του «σφραγίδα» στην καθημερινότητα της περιοχής.
Φίλος της καλής παρέας, της μουσικής, με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, με καλλιτεχνικές ανησυχίες, με φανερές και κρυφές ευαισθησίες, ερασιτέχνης οινοποιός, με αγάπη για τους συνανθρώπους του, που δεν έκρυβε. Κοινωνικός, γνώστης της καθημερινότητας, μοιραζόταν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του με πολύ κόσμο μέσα από πολλή κουβέντα. Επικοινωνιακός, συνεργάσιμος, δεν έκρυβε τις ανησυχίες του για το «αύριο» της κοινωνίας, άτομο με άποψη.
Τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του, τα τελευταία χρόνια, τα υπέμενε στωϊκά με ψυχραιμία και καρτερικότητα.
Ο θάνατος του ξάφνιασε πολύ κόσμο, αφού λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων εμφανίστηκε με φίλους του στην Ελασσονίτικη «πιάτσα», δείχνοντας υγιής. Αλλά η ασθένεια του υποτροπίασε και…ο Θεός είχε σχεδιάσει διαφορετικά για τον άτυχο Ελασσονίτη.
Ο Μανώλης Γεωργιάδης αφήνει πίσω την σύζυγο του Ευθαλία Γκόλτσιου, δημοτική υπάλληλο του Δήμου Ελασσόνας, 2 ανήλικα παιδιά(την 15χρονη Ευαγγελία και τον 13χρονο Γιώργο), τον πατέρα του και τις 2 αδελφές του(Αναστασία και Βασιλική), εκπαιδευτικούς.
[wpg_thumb]
Στο τελευταίο «αντίο» του Μανώλη Γεωργιάδη, προχθές το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, βρέθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Ελασσόνας.
Ανάμεσα τους, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρ. δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, συνάδελφοι επαγγελματίες, οικοδόμοι, τεχνίτες, συνδικαλιστές, δημοτικοί υπάλληλοι και πολύς κόσμος, που αποχαιρέτισε με «βουβό» δάκρυ ακόμη έναν Ελασσονίτη, που «έφυγε» τόσο πρόωρα.

Add Comment